Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! - iefimerida.gr

Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση», λένε οι άνθρωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους πολίτες με τα αποτελέσματα σε αριθμούς να το επιβεβαιώνουν πλήρως.

Από τον Φεβρουάριο του 2009 το «Μαζί για το Παιδί» εγκαινίασε την τηλεφωνική γραμμή 115 25 που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους παρέχοντας σε εκείνους ψυχολογική υποστήριξη, κατευθύνσεις και συμβουλές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις κλήσεις από τότε μέχρι σήμερα να υπερβαίνουν τις 46.500.

Ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεφώνου ή δια ζώσης, λήψη ανωνύμων και επωνύμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, παραπομπές και ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν και τις οποίες περιέγραψαν οι άνθρωποι που αποτελούν την ψυχή της Συμβουλευτικής Γραμμής στο iefimerida.gr

Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! | iefimerida.gr 0

Oικογενειακά θέματα - διαχείριση διαζυγίου, θέματα συμπεριφοράς, σχολικά θέματα αλλά και εκείνα που προκύπτουν κατά την εφηβεία, οι ψυχολόγοι αλλά και η κοινωνική λειτουργός που διαθέτει το Συμβουλευτικό Κέντρο καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν ενώ στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η οικονομική κρίση που καθημερινά χιλιάδες οικογένειες αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν.

Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! | iefimerida.gr 1

Ακόμη, εκτός από τις κλήσεις για συμβουλευτική, μικρό ποσοστό κλήσεων παραπέμπεται σε άλλες υπηρεσίες, όπως σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, στο Συνήγορο του παιδιού -για νομικά θέματα, στην Γραμμή Συμβουλευτικής Ενηλίκων και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων.

Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! | iefimerida.gr 2

Τα στοιχεία για το 2017

Από την αρχή τους έτους την Γραμμή έχουν καλέσει πάνω από 2.000 πολίτες ζητώντας κυρίως συμβουλές σε οικογενειακά θέματα ενώ για το 2016 οι συνολικές κλήσεις ήταν 6.931 κλήσεις παρέχοντας κυρίως συμβουλευτική σε θέματα παιδιών και εφήβων.

Επιπλέον υπηρεσίες

Ενισχύοντας τις υπηρεσίες της η Γραμμή115 25 δημιούργησε το 2014 το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους παρέχοντας ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες, ομάδες γονέων, ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και Οnline ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια, μέσω skype.

Για όσους κρίνεται απαραίτητο επισκέπτονται το χώρο και συμμετέχουν σε συνεδρίες ή σε ομάδες γονέων όταν θεωρείται βοηθητικό για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου αλλά και για την επίλυση συγκεκριμένων δυσκολιών που έχουν προκύψει στην οικογένεια.

Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! | iefimerida.gr 3

Να σημειωθεί πως μόνο από την αρχή του έτους το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου έχει στηρίξει περισσότερους από 300 ωφελούμενους μέσω ατομικών - οικογενειακών συνεδριών συμβουλευτικής, ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων για γονείς στο χώρο του Κέντρου και στην κοινότητα και ομάδων στήριξης γονέων με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας ενώ το προηγούμενος το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου παρείχε στήριξη σε 1.221 ωφελούμενους, πραγματοποιώντας 503 ατομικές-οικογενειακές συνεδρίες συμβουλευτικής, 30 ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς στους χώρους του Κέντρου, στην κοινότητα ή online, μέσω skype, με θεματολογία όπως «Επικοινωνία στην οικογένεια», «Παιδί & Νέες Τεχνολογίες», «Παιδί και Διαζύγιο» και 36 Ομάδες Στήριξης Γονέων με παιδιά προσχολικής , σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! | iefimerida.gr 4
Ενωση «Μαζί για το Παιδί»: Οπου υπάρχει τηλέφωνο, υπάρχει λύση! | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ