Europa League: Αγιαξ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με... φόντο το Champions League - iefimerida.gr

Europa League: Αγιαξ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με... φόντο το Champions League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Στοκχόλμη απόψε (21:45, ΕΡΤ1) φιλοξενεί τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό για την σεζόν 2016/17, με τον Αγιαξ να αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τρόπαιο του Europa League.

Oι «μπέμπηδες» του Άγιαξ και του Πέτερ Μπος φέρνουν και πάλι τον «Αίαντα» στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό προσκήνιο με την επιστροφή σε έναν τελικό μετά από πολλά χρόνια και μέσο μέσο όρο ηλικίας, 22 χρόνια. Μάλιστα, αν το σηκώσουν απόψε οι Ολλανδοί θα έχουν κατακτήσει κάθε τρόπαιο της UEFA με οποιαδήποτε μορφή του.

Αντιθέτως, για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι... υποχρέωση η κατάκτηση του τροπαίου. Για τους «κόκκινους διαβόλους» η κατάκτηση του τροπαίου δεν θα είναι απλά μια σημαντική κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, αλλά θα «σφραγίζει» και το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League την επόμενη χρονιά.

Η UEFA αποφάσισε, μετά τα όσα έγιναν πριν 2 ημέρες στο Μάντσεστερ, ο τελικός να διεξαχθεί κανονικά, παρά τους όποιους ενδοιασμούς, τονίζοντας ότι ο τελικός του Europa League δεν αποτελεί στόχο τρομοκρατών.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα αγωνιστικά είναι μεγάλη η απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τους Βρετανούς. Ο Μουρίνιο δεν θα έχει στη διάθεση του εκτός από τον Ζλάταν, τον Μπαϊγί που είναι τιμωρημένος και τον Σο που είναι τραυματίας, ενώ για τον Άγιαξ νοκ-άουτ ενόψει είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Βίργκεβερ και ο τραυματίας Σινγκράβεν.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Ντε Λιχτ, Σάντσες, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Σένε, Ζίγεκ, Τραορέ, Ντόλμπεργκ, Γιουνές.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπλιντ, Ντάρμιαν, Φελαϊνί, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Μικιταριάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ