Οικονομολόγος: Δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στη συμφωνία - iefimerida.gr

Οικονομολόγος: Δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την καθυστέρηση στη συμφωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η συμφωνία για την αποδέσμευση της τρίτης δόσης θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Οι καθυστερήσεις δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία».

Τα είπε, σε συνέντευξή του, στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF) o Αλέξανδρος Κρητικός, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και διευθυντής ερευνών στο «Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών» (DIW) του Βερολίνου, επικρίνοντας την πρόσφατη απόφαση του eurogroup.

Ο κ. Κρητικός υποστήριξε ότι δεν διακρίνει «κανένα ιδιαίτερο σχέδιο για την Ελλάδα» και «ο μοναδικός στόχος των δανειστών είναι να έχει η Ελλάδα έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να επιτυγχάνει ή δυνατόν ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% κάθε χρόνο».

«Το ότι έτσι στραγγαλίζεται η ιδιωτική οικονομία και το ότι δεν γίνονται σκέψεις για το πως θα ενισχυθεί, ούτως ώστε να έρθει πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα, είναι πράγματα τα οποία είναι πιο έντονα τα τελευταία δύο χρόνια, πολύ περισσότερο από πριν. Ετέθησαν οι λάθος προτεραιότητες και χάθηκαν εντελώς από το οπτικό πεδίο των δανειστών όλα τα θέματα, τα οποία βρίσκονται πέραν των εσόδων και το εξόδων του κράτους» τόνισε ο ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος του DIW, του οποίου διευθυντής είναι ο -θεωρούμενος άτυπος σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου- Μάρτσελ Φράτσερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ