Τελεσίγραφο Παπαδήμου για στήριξη - Σκέφτεται ανασχηματισμό - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο Παπαδήμου για στήριξη - Σκέφτεται ανασχηματισμό

Τελεσίγραφο Παπαδήμου για στήριξη - Σκέφτεται ανασχηματισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά προβληματισμένος φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από όσα συνέβησαν στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, και σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει νέο τελεσίγραφο για πλήρη στήριξη στην επικείμενη νέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στηρίζουν, η οποία αναμένεται να γίνει είτε την Παρασκευή το βράδυ είτε το Σαββάτο.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και από τους τρεις να δηλώσουν ρητά ότι στηρίζουν την κυβέρνησή του χωρίς αστερίσκους, με στόχο να περάσουν χωρίς νέα παρατράγουδα τα κρίσιμα νομοσχέδια που απαιτούν οι δανειστές μας για να υπογράψουμε την νέα δανειακή σύμβαση. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» ο Λουκάς Παπαδήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ώστε να αντικαταστήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρεί ότι δεν αποδίδουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε χτες ότι «εν' όψει των πολύ σημαντικών νομοσχεδίων τα οποία θα έρθουν στη Βουλή και προφανώς της συμφωνίας της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος, η κυβέρνηση περιμένει την πλειοψηφία που εκφράστηκε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων».

Σήμερα στις 8 το βράδυ η συνάντηση με τον Νταλάρα

Εν τω μεταξύ, ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι συνάντηση με τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στις 8 μμ, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Πληροφορίες φέρουν τον Νταλάρα να αποδέχεται επιτόκιο κάτω του 4% αλλά όχι κοντά στο 3% που απαιτεί η Γερμανία και το ΔΝΤ ώστε να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για μια κατ' αρχήν συμφωνία αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ