Προκλητικός Μάλοχ: Ποιοι G7; Υπάρχει μόνο μία Υπερδύναμη, οι ΗΠΑ - iefimerida.gr

Προκλητικός Μάλοχ: Ποιοι G7; Υπάρχει μόνο μία Υπερδύναμη, οι ΗΠΑ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν όψει της επίσκεψης Τραμπ στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, βρίσκεται εκεί ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρώπη Τεντ Μάλοχ για να παρουσιάσει τι σημαίνει η νέα προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ για την Brexit και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε εκδήλωση που έγινε, ο γνωστός για τις αντιευρωπαϊκές του θέσεις εκλεκτός του Ντόναλντ Τράμπ (έχει υποστηρίξει να διαλυθεί η ΕΕ όπως η ΕΣΣΔ, αλλά και να αποχωρήσει η Ελλάδα από το Ευρώ) δεν έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει και πάλι.

Σε ερώτηση για τις παγκόσμιες δυνάμεις και τη συνεργασία των μεγάλων χωρών απάντησε: «G7, G20; Νομίζω ότι είμαστε ακόμα σε έναν κόσμο της G1. Υπάρχει ακόμα μόνο μία Yπερδύναμη», εννοώντας προφανώς τις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον Αμερικανό πρόεδρο είπε ότι τον γνωρίζει 20 χρόνια μέσω της φιλανθρωπίας αλλά και παίζοντας γκολφ. Συνέστησε στους Ευρωπαίους να τον συνηθίσουν αφού ο Τραμπ έχει διαφορετικό ύφος να κάνει πολιτική και όσον αφορά τον εαυτό του αυτοχαρακτηρίστηκε ως Europhile και εραστής των ευρωπαϊκών ιδεών, τονίζοντας ότι ΗΠΑ και Ευρώπη μοιράζονται κοινές αξίες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μόλις είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του Τράμπ να διορίσει τον Μάλοχ υπήρξαν αντιδράσεις στις Βρυξέλλες. Μάλιστα κάποιοι ζήτησαν να βάλει βέτο η Κομισιόν για τον διορισμό του στις Βρυξέλλες. Ο Tεντ Μάλοχ, πέραν των αντιευρωπαικών του θέσεων έχει κάνει και προσωπικές επιθέσεις σε ευρωπαίους ηγέτες. Είχαν προκαλέσει αίσθηση όσα υποτιμητικά είχε πεί για τον Γιούνκερ: «Είναι κατάλληλος για δήμαρχος πόλης του Λουξεμβούργου». Ετσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των ευρωπαίων για το πρόσωπό του εάν, όπως όλα δείχνουν, ο Τραμπ τον διορίσει πρέσβη στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ μαλοχ Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ