Μάντσεστερ: Ελεγχόμενη έκρηξη σε κατοικία – Συνελήφθη ύποπτος [εικόνα] - iefimerida.gr

Μάντσεστερ: Ελεγχόμενη έκρηξη σε κατοικία – Συνελήφθη ύποπτος [εικόνα]

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεγμένη έκρηξη έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Φάλοουφιλντ στα νότια του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η έκρηξη έγινε έπειτα από εκτέλεση σχετικού εντάλματος στην περιοχή, στο πλαίσιο των ερευνών, που συνεχίζονται για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στον συναυλιακό χώρο όπου εμφανιζόταν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.

Στο Νότιο Μάντσεστερ συνελήφθη επίσης ένας 23χρονος άνδρας, που φέρεται να σχετίζεται με τη βομβιστική επίθεση. Ο ίδιος ο βομβιστής σκοτώθηκε όταν πυροδότησε το φονικό του φορτίο.

Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον συλληφθέντα, παρά ανέφεραν ότι εκτέλεσαν εντάλματα στις συνοικίες Γουόλεϊ Ρέιντζ και Φάλοουφιλντ, όπου έγινε και μια ελεγχόμενη έκρηξη.

Στην πρώτη περιοχή, στο νότιο Μάντσεστερ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει μια πολυκατοικία σε έναν ήσυχο δρόμο. Ο Μουσάμπ Αμάρι, ένας από τους μάρτυρες, είπε ότι είδε πολλά περιπολικά και βαν της αστυνομίας. «Ήρθαν και περικύκλωσαν τα πάντα. Όλοι ήταν ένοπλοι», είπε.

Ένας ένοικος της πολυκατοικίας είπε ότι στο κτίριο ζουν άνθρωποι πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων, «Άραβες, Άγγλοι, Κούρδοι. Νομίζω ότι όλοι έχουν οικογένειες», πρόσθεσε.

Ο Άσγκαρ Άλι, 51 ετών, που ζει απέναντι από το συγκεκριμένο κτίριο, περιέγραψε τον δρόμο αυτό ως ήσυχο και «καλή περιοχή..

Μέχρι στιγμής 22 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, από το μακελειό που προκάλεσε η επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena. Μεταξύ των θυμάτων και πολλά παιδιά ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο καμικάζι ήταν Βρετανός ή γεννημένος στην Βρετανία.

Μάντσεστερ: Ελεγχόμενη έκρηξη σε κατοικία – Συνελήφθη ύποπτος [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση Μάντσεστερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ