Γαλλία: Συνολικά 7.882 υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές -Το 42% είναι γυναίκες - iefimerida.gr

Γαλλία: Συνολικά 7.882 υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές -Το 42% είναι γυναίκες

Φωτογραφία: AP/ Jerome Delay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από το 2012 θα είναι οι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Ιουνίου.

Συνολικά 7.882 ονόματα περιλαμβάνει ο επίσημος κατάλογος των υποψηφίων που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Από αυτούς, οι 3.344 είναι γυναίκες- λίγο πάνω από το 42%- και 4.538 είναι άνδρες. Οι υποψήφιοι, που κατανέμονται σε 577 εκλογικές περιφέρειες, είναι περίπου 1.300 περισσότεροι σε σχέση με το 2012. Τότε ήταν 6.541, από τους οποίους το 40% ήταν γυναίκες.

Από τη Δευτέρα ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Ιουνίου.

Περισσότεροι από 200 απερχόμενοι βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ορισμένοι επειδή προτίμησαν να διατηρήσουν το τοπικό αξίωμά τους.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ