Το πρόγραμμα της Μελάνια στο Βέλγιο: Μουσεία, βόλτα στους Βασιλικούς κήπους και ψώνια - iefimerida.gr

Το πρόγραμμα της Μελάνια στο Βέλγιο: Μουσεία, βόλτα στους Βασιλικούς κήπους και ψώνια

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βέλγιο θα επωφεληθεί από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει μερικούς από τους θησαυρούς του στις «πρώτες κυρίες», ανάμεσα τους η Μελάνια Τραμπ και η Μπριζίτ Μακρόν.

Οι «πρώτες κυρίες» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μουσείο Μαγκρίτ, στα Βασιλικά Θερμοκήπια και σε πολυτελές κατάστημα με τσάντες Delvaux.

Την ώρα που οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάζουν στο νέο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, στα προάστια των Βρυξελλών, οι σύζυγοί τους θα επισκεφτούν το Μουσείο Μαγκρίτ, του διασημότερου των βέλγων σουρεαλιστών ζωγράφων, στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα της Μελάνια στο Βέλγιο: Μουσεία, βόλτα στους Βασιλικούς κήπους και ψώνια  | iefimerida.gr 0

Μουσείο Μαγκρίτ, φωτογραφίες: wikipedia

Στην περιήγησή τους αυτή, ξεναγοί τους θα είναι η Αμελί Ντερμποντρένγκιεν, η σύντροφος του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, η 'Ινγκριντ Σούλερουντ, η σύζυγος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, και ο διευθυντής των Βασιλικών Μουσείων Καλών Τεχνών του Βελγίου Μισέλ Ντραγκέ, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.

Η ημέρα θα συνεχιστεί με βόλτα σε ένα κατάστημα της φίρμας Delvaux που θεωρείται ο παλαιότερος οίκος δερματίνων ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, ιδρυθείς το 1829 στις Βρυξέλλες.

Μετά οι πρώτες κυρίες θα κατευθυνθούν στο Βασιλικό Κάστρο του Λάκεν στις βόρειες Βρυξέλλες, όπου θα γίνουν δεκτές από τη βασίλισσα Ματθίλδη, τη σύζυγο του βασιλιά Φίλιππου.

Το πρόγραμμα της Μελάνια στο Βέλγιο: Μουσεία, βόλτα στους Βασιλικούς κήπους και ψώνια  | iefimerida.gr 1

Κάστρο του Λάκεν

Οι πρώτες κυρίες θα ξεναγηθούν αρχικά στα Βασιλικά Θερμοκήπια, των οποίων οι κομψές μεταλλικές καμάρες και τα σπάνια τροπικά είδη αποτελούν αντικείμενο εθνικής περηφάνειας στο Βέλγιο από τα τέλη του 19ου αιώνα. «Μετά τον περίπατο, οι πρώτες κυρίες θα είναι καλεσμένες της βασίλισσας σε δείπνο στο Κάστρο», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα.

Το πρόγραμμα της Μελάνια στο Βέλγιο: Μουσεία, βόλτα στους Βασιλικούς κήπους και ψώνια  | iefimerida.gr 2

Βασιλικά Θερμοκήπια

Ο πρόεδρος Τραμπ, που πραγματοποιεί την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του, θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του και θα αφιχθούν αύριο το μεσημέρι στο Βέλγιο. Την ίδια ημέρα το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα γίνει δεκτό στα Ανάκτορα από το βασιλικό ζεύγος.

Την Πέμπτη, η Μελάνια Τραμπ θα συναντήσει άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων Βασίλισσα Φαβιόλα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που θα μετάσχει για πρώτη φορά σε μεγάλη διεθνή συνάντηση στις Βρυξέλλες, θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μπριζίτ, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ