Το προεκλογικό βίντεο του Ολάντ που εξόργισε την πρώην του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ - iefimerida.gr

Το προεκλογικό βίντεο του Ολάντ που εξόργισε την πρώην του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ

Φρανσουά Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πύρ και μανία ειναι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ με τον πρώην σύντροφό της και υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος όχι μόνο την αγνόησε εντελώς στην ομιλία με την οποία εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία αλλά τις αφιέρωσε και ελάχιστα δευτερόλεπτα στο εικοσάλεπτο βίντεο με την ιστορία του κόμματος.

Φαίνεται ότι ο έρωτας και η πολιτική είναι επικίνδυνο κοκτέιλ. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η κόντρα του Φρανσουά Ολάντ με την πρώην εκλεκτή της καρδιάς του Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία το 2007 είχε διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας ενάντια στον Νικολά Σαρκοζί.

Αφορμή για την κόντρα μεταξύ των δύο πρώην εραστών αποτέλεσε το εικοσάλεπτο βίντεο με την πρόσφατη ιστορία του κόμματος και την πολιτική και προσωπική διαδρομή του Ολάντ όπου η Σεγκολέν Ρουαγιάλ εμφανίστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.Ο Ολάντ δεν αγνόησε μόνο την επί τρεις δεκαετίες σύντροφό του αλλά και την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Γαλλίας που επιχείρησε – πέντε χρόνια πριν από αυτόν – να κατακτήσει το Μέγαρο των Ηλυσίων. Σε εκείνη την υποψηφιότητα δεν χαρίστηκαν παρά ένα - δύο φευγαλέα πλάνα ενώ αντίστοιχη μεταχείριση είχε και στο οπτικοποιημένο βιογραφικό του υποψήφιου προέδρου.

«Δεν είναι καλό να αγνοεί κανείς ολόκληρες πολιτικές περιόδους. Πολύς κόσμος που βρέθηκε στην αίθουσα λυπήθηκε γι' αυτό που συνέβη. Δεν πρόκειται για μένα, αλλά για την Ιστορία. Ζητώ να σεβόμαστε την Ιστορία», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Ρουαγιάλ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχει κάθε λόγο να είναι εκνευρισμένη καθώς το 2007 πάνω από 17 εκατ. πολίτες (47% του εκλογικού σώματος) την τίμησαν με την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές. «Η Ιστορία δεν σταμάτησε στο 2002 όπως έδειχνε το βίντεο. Οχι. Μετά το 2002 έγιναν πολλά πράγματα. Υπήρξε το 2007. Υπήρχε για πρώτη φορά μια γυναίκα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και αυτή η γυναίκα ήταν σοσιαλίστρια», σχολίασε εμφανώς ενοχλημένη.

Ο Ολάντ φαίνεται ότι κατάλαβε το λάθος του – αν δεν φοβήθηκε την οργή της Σεγκολέν: «Εχει δίκιο, υπήρξε έλλειψη σωστής επιτήρησης», δήλωσε και υποσχέθηκε κοινές εμφανίσεις στο μέλλον με τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Οι κακές γλώσσες φυσικά δεν λείπουν και σχολιάζεται ότι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ενοχλήθηκε και από την υπερπροβολή στην προεκλογική συγκέντρωση του Φρανσουά Ολάντ της νυν συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ