Το μεγάλο λάθος που κάνεις όταν τρέχεις και νιώθεις ότι κουράζεσαι από τα πρώτα λεπτά - iefimerida.gr

Το μεγάλο λάθος που κάνεις όταν τρέχεις και νιώθεις ότι κουράζεσαι από τα πρώτα λεπτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τρέξιμο, εκτός από ένας πλήρης (και -να τα λέμε κι αυτά- οικονομικός) τρόπος να γυμναστεί κανείς, είναι και μια πρώτης τάξεως άσκηση για να γνωρίσετε τα όρια του σώματός σας.

Αν είναι κομμάτι της καθημερινής ή έστω εβδομαδιαίας σας ρουτίνας, τότε σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μέρα τη μέρα αποκτάτε μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια. Και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία του συγκεκριμένου αθλήματος.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί μερικές ημέρες νιώθετε σαν καλολαδωμένη μηχανή και άλλες σαν να έχει περάσει από πάνω σας οδοστρωτήρας; Η ποιότητα του ύπνου, τα επίπεδα άγχους και η διατροφή σας είναι τρεις βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τα επίπεδα της συνολικής σας ενέργειας μέσα στην ημέρα.

Εκτός από αυτά όμως, βασικό ρόλο στις επιδόσεις κατά τη διάρκεια του τρεξίματος παίζει ο ρυθμός της αναπνοής που μπορεί, τελικά, να σας οδηγήσει να αγγίξετε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Δείτε το σημαντικό λάθος στην αναπνοή και πώς θα το διορθώσετε στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ