«Θλίψη και αποτροπιασμός»: Oι ηγέτες του πλανήτη καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ - iefimerida.gr

«Θλίψη και αποτροπιασμός»: Oι ηγέτες του πλανήτη καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνύματα συμπαράστασης απ’ όλον τον κόσμο καταφθάνουν στη Βρετανία μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα με μεγάλη θλίψη και βαθύ σοκ για την ωμή επίθεση που χτύπησε το Μάντσεστερ.

Μου ραγίζει την καρδιά η σκέψη ότι γι’ άλλη μια φορά η τρομοκρατία προσπάθησε να σπείρει το φόβο, εκεί που θα πρέπει να υπάρχει η χαρά, να σπείρει το διχασμό εκεί όπου οι νεαροί άνθρωποι κι οι οικογένειές τους θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί.

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην πρωθυπουργό Μέι και το βρετανικό λαό.

Σήμερα θρηνούμε μαζί σας. Αύριο θα συνεργαστούμε μαζί σας για να πολεμήσουμε εκείνους που προσπαθούν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Υποτιμούν τη δική μας και τη δική σας αντοχή – αυτές οι δειλές επιθέσεις απλώς θα ενισχύσουν τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για να νικήσουμε τους δράστες τέτοιων κακόβουλων πράξεων.»

Μέρκελ: «θλίψη και αποτροπιασμός»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε «τη θλίψη» και «τον αποτροπιασμό» της για την επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι.

«Η Γερμανία είναι στο πλευρό» των Βρετανών, ανέφερε η καγκελάριος σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση μόνο θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

«Θλίψη και αποτροπιασμός»: Oι ηγέτες του πλανήτη καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ | iefimerida.gr 0

Μακρόν: «φρίκη και θλίψη για την άνανδρη επίθεση»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την φρίκη και την θλίψη του μετά την επίθεση. Κι όπως πρόσθεσε θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Δημοκρατίας, έμαθε την είδηση της αιματηρής επίθεσης κατά την διάρκεια συναυλία στην Arena του Μάντσεστερ την περασμένη νύκτα. Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θλίψη και αποτροπιασμός»: Oι ηγέτες του πλανήτη καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ | iefimerida.gr 1

Ντόναλντ Τραμπ: «κακόβουλος χαμένος» ο δράστης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από τη Βηθλεέμ, όπου συναντάται με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, έστειλε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα που έχασαν τις ζωές τους, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

«Εκφράζω τα βαθύτερά μου συλλυπητήρια σ’ αυτούς που τραυματίστηκαν τόσο φρικτά... και στις τόσες οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Νεαρές, όμορφες, αθώες ζωές [που αφαίρεσαν] κακόβουλοι χαμένοι», ανέφερε στο μήνυμά του καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να «προστατέψει την ανθρώπινη ζωή» απ’ την τρομοκρατία.

Σι Τζινπίνγκ: «στο πλευρό των Βρετανών»

Με μήνυμά του προς την βασίλισσα Ελισάβετ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στα θύματα, τονίζοντας ότι οι σκέψεις του στρέφονται στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Ο Σι είπε ότι ο Κινεζικός λαός στέκεται στο πλευρό των Βρετανών αυτή τη δύσκολη ώρα.

Εντουάρ Φιλίπ: «η πιο άνανδρη τρομοκρατία»

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία» που έβαλε στόχο «ειδικά και εσκεμμένα» πολύ νέους ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπως στο Παρίσι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, σε μία αναφορά στην επίθεση στο Bataclan τον Νοέμβριο 2015.

«Μπροστά σε αυτό το φρικιαστικό έγκλημα, θέλω να εκφράσω προς τους πολίτες του Μάντσεστερ και τον βρετανικό λαό την αλληλεγγύη του γαλλικού λαού και την παντοτινή του φιλία», δηλώνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

«Ζητώ από τους συμπολίτες μου να επιδείξουν ύψιστη επαγρύπνηση, απέναντι σε μία απειλή που είναι παρούσα όσο ποτέ πριν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

Πούτιν: «κυνικό και απάνθρωπο έγκλημα»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια» προς τη Μέι και «καταδίκασε έντονα το κυνικό και απάνθρωπο αυτό έγκλημα», επεσήμανε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι «έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία για θέματα αντιτρομοκρατίας με τους Βρετανούς μας εταίρους σε διμερές επίπεδο, όπως και στο πλαίσιο διεθνών προσπαθειών», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Πάολο Τζεντιλόνι: «στο πλευρό της Βρετανίας»

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι, λέει ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα. Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Η Ιταλία είναι στο πλευρό του λαού και της κυβέρνησης της Βρετανίας. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα της επίθεσης στο #Manchester και στις οικογένειές τους.»

«Θλίψη και αποτροπιασμός»: Oι ηγέτες του πλανήτη καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ | iefimerida.gr 2

Μελάνια Τραμπ: οι σκέψεις μου με τα θύματα

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει: «Οι σκέψεις κι οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες του #Manchester»

«Θλίψη και αποτροπιασμός»: Oι ηγέτες του πλανήτη καταδικάζουν την επίθεση στο Μάντσεστερ | iefimerida.gr 3

Παρίσι και Νίκαια στο πλευρό του Μάντσεστερ

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των δημάρχων της γαλλικής πρωτεύουσας και της Νίκαιας, που έζησαν μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

«Σήμερα το Παρίσι στέκεται στο πλευρό του Μάντσεστερ», έγραψε η δήμαρχος των Παρισίων, Αν Ινταλγκό στο Twitter. «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους.»

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε τη νύχτα: «Αλληλεγγύη με τους κατοίκους του #Manchester. »

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ