Είχε θησαυρό και δεν το ήξερε: Αγόρασε από παζάρι δαχτυλίδι με 15 δολ., τελικά αξίζει 450.000 δολάρια - iefimerida.gr

Είχε θησαυρό και δεν το ήξερε: Αγόρασε από παζάρι δαχτυλίδι με 15 δολ., τελικά αξίζει 450.000 δολάρια

Φωτογραφία: AP/  Sotheby's
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εστω και με καθυστέρηση 30 χρόνων, μία γυναίκα ανακάλυψε ότι έκανε την... τύχη της, όταν αγόρασε ένα δαχτυλίδι από παζάρι για 15 δολάρια. Γιατί τελικά αυτό είναι διαμαντένιο και αξίζει πάνω από 450.000 δολάρια!

Η γυναίκα είχε δώσει 15 δολάρια σε παζάρι στο Λονδίνο για να το αγοράσει και δεν είχε ιδέα ότι το στόλιζε ένα λευκό διαμάντι 26.27 καρατίων. Το φορούσε από τη δεκαετία του '80 και μόλις πρόσφατα ανακάλυψε ότι είναι αξίας, όταν της το είπε κάποιος κοσμηματοπώλης.

«Είναι αδύνατο να χρονολογηθεί, αλλά το στιλ του διαμαντιού έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα που θα περίμενες από τον 19ο αιώνα», εξήγησε η Τζέσικα Γουίνγκχαμ, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby's. Κάποια στιγμή, η γυναίκα πήγε το δαχτυλίδι σε έναν κοσμηματοπώλη, ο οποίος την ενημέρωσε ότι μπορεί να πρόκειται για διαμάντι και τη συμβούλευσε να το ψάξει.

Το δαχτυλίδι θα δημοπρατηθεί στις 7 Ιουνίου, με τιμή έναρξης 325.000 δολάρια, ενώ σύμφωνα με τη Γουίνγκχαμ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 454.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δαχτυλίδι sotheby's διαμάντι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ