Στο ΣτΕ κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνδικαλιστικές οργανώσεις και υπάλληλοι - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνδικαλιστικές οργανώσεις και υπάλληλοι

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίρρηση τους στην σύσταση της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) εξέφρασαν δια της... δικαστικής οδού, 3 συνδικαλιστικές ενώσεις, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομος και αντισυνταγματικός ο νόμος για την εγκαθίδρυση της.

Η ΑΑΔΕ ανέλαβε από τις αρχές του έτους τον τομέα της είσπραξης των δημοσίων εσόδων αλλά και της οργάνωσης των φορολογικών ελέγχων. Με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών και 6 πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και νυν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, υποστηρίζουν ότι η σύσταση της ανεξάρτητης αρχής αντιβαίνει το Σύνταγμα, καθώς αναλαμβάνει υποχρεώσεις του στενού πυρήνα του κράτους και δεν υπόκειται σε πολιτικό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι υποκαθιστά την κυβέρνηση.

Όπως λένε οι προσφεύγοντες, η ανάθεση στην Αρχή αρμοδιοτήτων που εμπίπτουν στον στενό κρατικό πυρήνα της κρατικής εξουσίας, πλέον του ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην νομολογία του ΣτΕ, σηματοδοτεί το «ακαταδίωκτο» από τα αρμόδια υπουργεία, δηλαδή, δεν μπορεί να ελεγχθεί από αυτά, αφού δεν λογοδοτεί και δεν έχει ευθύνες.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων υποστηρίζουν ακόμη ότι η σύσταση της αρχής είναι παράνομη, γιατί έγινε με απόφαση του διοικητή της και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ επισημαίνουν ότι οι υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τα Τελωνεία στην ανεξάρτητη αρχή υπέστησαν δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΑΔΕ ΣτΕ διακστικες ενωσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ