Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο και 6 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη - iefimerida.gr

Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο και 6 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι Τούρκοι την ώρα μάλιστα που η Ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας βρισκόταν στο Αιγαίο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την τελική φάση άσκησης που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και 4 ελικόπτερα προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών ενώ υπογραμμίζεται πως τα δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες από τα ελληνικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αερομαχίες Τουρκία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ