Le Soir: Ενας στους 40 πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μεσόγειο πεθαίνει [εικόνα] - iefimerida.gr

Le Soir: Ενας στους 40 πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μεσόγειο πεθαίνει [εικόνα]

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τους πρόσφυγες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο ο ένας στους 40 βρίσκει τον θάνατο, αναφέρει σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εν λόγω μεταναστευτική οδός έχει καταστεί σχεδόν δύο φορές πιο επικίνδυνη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Τονίζει επίσης ότι δεν είναι το ίδιο επικίνδυνοι όλοι οι δίοδοι προς την Ευρώπη, μια και, για παράδειγμα, όσοι προσπαθούν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά από τις ακτές της Τουρκίας πλέουν σε λιγότερο επικίνδυνα νερά.

Η εφημερίδα τονίζει πως όλο και περισσότεροι μετανάστες συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να φθάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα αυτή αποτελεί και τη μοναδική αληθινή πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τους μετανάστες που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική.

#LeSoirDuJour "Migrants: la Méditerranée plus mortelle que jamais" En librairies ou sur: https://t.co/vsvqkZkC2p pic.twitter.com/on03XezVDQ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ