Επεσε η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ -Στο 0,4 από 0,7 - iefimerida.gr

Επεσε η ανάπτυξη στις χώρες του ΟΟΣΑ -Στο 0,4 από 0,7

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης στην περιοχή του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) επιβραδύνθηκε σημαντικά στο πρώτο τρίμηνο του 2017 στο 0,4% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε ιδιαίτερα στη Βρετανία (στο 0,3% από 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο) και τις ΗΠΑ (στο 0,2% από 0,5%). Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε, επίσης, στη Γαλλία (στο 0,3% από 0,5%) και έμεινε σταθερή στην Ιταλία (0,2%), ενώ επιταχύνθηκε στη Γερμανία στο 0,6% και την Ιαπωνία στο 0,5%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανάπτυξη υποχώρησε οριακά στο 0,5% από 0,6%, ενώ στην Ευρωζώνη διατηρήθηκε σταθερή στο 0,5%.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για την περιοχή του ΟΟΣΑ παρέμεινε σταθερός στο 2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μεταξύ των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς σημείωσαν η Βρετανία (2,1%), ενώ η Ιταλία και η Γαλλία κατέγραψαν του χαμηλότερους (0,8%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ OOΣΑ 2017 ανάπτυξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ