Σλούκας: «Γιατί όχι να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα -Ο Ομπράντοβιτς έκανε σαν τρελός» - iefimerida.gr

Σλούκας: «Γιατί όχι να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα -Ο Ομπράντοβιτς έκανε σαν τρελός»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρίτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης και 5/5 συμμετοχές σε τελικό Euroleague για τον Κώστα Σλούκα.

Ο Ελληνας πλέι μέικερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του σε ελληνική ομάδα, αν και όπως τόνισε η Φενέρμπαχτσε έχει τον πρώτο λόγο. «Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ξέρουν αν είμαι δικαιωμένος ή όχι», συμπλήρωσε.

Ο 27χρονος πρωταθλητής Ευρώπης μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» για την μεγάλη επιτυχία της Φενέρμπαχτσε, το μέλλον του, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να πάει στους πρωταθλητές Τουρκίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα δύο Final Four με την Φενέρμπαχτσε: «Φέτος είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Σε τέτοια ματς χρειάζεται και η τύχη, παίξαμε καλά. Προσωπικά δεν έχω ξεχάσει τον περσινό τελικό, μας πόνεσε πολύ. Γι' αυτό έδωσα συγχαρητήρια στα παιδιά στον Ολυμπιακό. Γνωρίζω πόσο σκληρή είναι μια ήττα στον τελικό».

Για την σύγκρισή του με τον Βασίλη Σπανούλη και το γεγονός ότι έχουν και οι δύο από τρεις κατακτήσεις Euroleague: «Έχω πει πολλές φορές ότι και πιο ποιοτικοί και πιο ταλαντούχοι παίκτες δεν έχουν τα δικά μου Final Four. Αυτό με κάνει ευλογημένο. Είναι σημαντικό να είμαι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν. Είναι πολύ σημαντικό. Και θέμα τύχης και σωστής επιλογής».

Για την απόφαση να πάει στην Φενέρμπαχτσε και αν σκεφτόταν τόσο μακριά: «Δεν κοιτούσα τόσο μακριά. Είναι μια ομάδα η οποία ξεκινούσε από χαμηλά. Μην κρυβόμαστε, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Είναι η 3η φορά που πάει σε Final Four. Το πρότζεκτ, το πλάνο και ο τρόπος που με προσέγγισαν συμβάδιζαν στα δικά μου "θέλω". Δεν σκεφτόμουν κάτι τόσο μακριά».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος: «Το είπα και στις δηλώσεις μου, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, αν έχω δικαιωθεί ή όχι. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ξέρουν αν είμαι δικαιωμένος ή όχι».

Για την... παρέλαση στην Πόλη: «Έχουμε media day μία ώρα και μετά θα μας πάνε με ένα πούλμαν χωρίς οροφή σε μία πλατεία της περιοχής με πολύ κόσμο».

Για το αν είναι εθνικό γεγονός για την Τουρκία: «Πραγματικά, ναι. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι όλος ο κόσμος στους δρόμους. Είναι ιστορικό, το πρώτο ευρωπαϊκό που παίρνει τουρκική ομάδα».

Για την τελευταία οδηγία του Ομπράντοβιτς: «Αυτός ο άνθρωπος έχει κατακτήσει τόσες Euroleague και τίτλους. Είναι φαινόμενο. Έκανε σαν τρελός για την κατάκτηση του 9ου τροπαίου του, σαν να είναι το 1ο. Δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει αυτή η δύναμη. Μας πέρασε τη θέληση και τη δείψα του. Είναι σημαντικό ο προπονητής να εμπνέει τους παίκτες. Η ιστορία μιλάει από μόνη της. Είναι βασικό γρανάζι για μια ομάδα που θέλει να πετύχει».

Για το αν είναι ο Ζοτς ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε: «Φυσικά, είναι μια πολύ μεγάλη και ηγετική προσωπικότητα και μορφή. Έχει αλλάξει όλο το χαρακτήρα της Φενέρμπαχτσε, την έκανε νικήτρια ομάδα που έχει πάρει τίτλους».

Για το συμβόλαιό του και το αν θέλει να συνεχίσει: «Είναι μια συζητήση που θα γίνει το καλοκαίρι. Τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα η οποία τελειώνω. Οι συζητήσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και μετά θα αποφασίσω».

Για το αν θα συζητούσε με ελληνική ομάδα: «Αυτή τη στιγμή δεν συζητάω με κανέναν. Το καλοκαίρι θα δούμε. Γιατί όχι; Τον πρώτο λόγο έχει η Φενέρμπαχτσε, αδιαμφοσβήτητα».

Για το ότι δεν είχε την ελληνική σημαία στην απονομή: «Δεν υπήρχε λόγος, αυτά είναι για ανθρώπους που ψάχνουν την ίντριγκα από κάθε τι μικρό. Τι να σήμαινε; Δεν είμαι Έλληνας ας πούμε; Τι σημαίνει; Αυτά είναι αστεία. Τα θεωρώ αστεία. Δεν αξίζει να τα συζητήσουμε. Είμαι περισσότερο Έλληνας από αυτούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Σλούκας Φενέρ Euroleague FInal 4
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ