Μαρμελάδα φράουλα, εποχής

Μαρμελάδα φράουλα, εποχής

Είναι η αγαπημένη μαρμελάδα όλων! Μη σας ξεφύγει αυτό το υπέροχο φρούτο για να κάνετε λίγη μαρμελάδα, ελαφριά, είναι η εποχή του.

Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να αναζητήσετε φράουλες χωρίς φυτοφάρμακα, αξίζει να τις αγοράσετε σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό ώριμες και βιολογικές φράουλες
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 κλωνάρι βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προτείνω να κάνετε μόνο 1/2 κιλό φράουλες, αν η μαρμελάδα δεν καταναλωθεί γρήγορα, χαλάει
  • Πλύντε καλά τις φράουλες σε νερό βρύσης, κόψτε τις ουρές και μετά κόψτε τις στα δύο, κατά μήκος
  • Τοποθετήστε τις σε κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού
  • Ανοίξτε το κλωνάρι βανίλιας, πάρτε τους σπόρους και βάλτε τους στις φράουλες, ρίξτε στην κατσαρόλα και το κλωνάρι
  • Αφήστε τις να μαριναριστούν για μια νύχτα -Αν κάνει ζέστη, αφήστε τις στο ψυγείο
  • Την άλλη μέρα βάλτε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά
  • Βγάλτε τον αφρό με τη χρήση κουτάλας
  • Αφήστε 1 ώρα να ξεκουραστούν, ξαναβράστε για 10-15 λεπτά
  • Ετοιμη! -Πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια
  • Περιποιηθείτε τα βαζάκια σας, να ομορφήνουν -Τοποθετήστε μην μαρμελάδα στο ψυγείο, αντέχει 1 μήνα περίπου

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.