Σύγχρονος «Μπίλι Ελιοτ» -Ο 13χρονος που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να σπουδάσει χορό [εικόνες] - iefimerida.gr

Σύγχρονος «Μπίλι Ελιοτ» -Ο 13χρονος που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να σπουδάσει χορό [εικόνες]

Φωτογραφία: Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 13χρονος Τζέι Τζόμπέιρτεθ είναι ο πραγματικός Μπίλι Ελιοτ. Ο νεαρός προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να σπουδάσει σε μια αναγνωρισμένη σχολή χορού.

Ο χορευτής μπαλέτου έγινε δεκτός στο The Hammond School του Τσέστερ, του οποίου οι απόφοιτοι έχουν χορέψει σε κορυφαίες ομάδες. Παρά την υποτροφία, ο 13χρονος δεν μπορεί να «αντέξει» τα έξοδα.

Ο Τζέι ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα, όπως αναφέρει η Daily Mail, πριν από περίπου τρία χρόνια, ωστόσο, είχε ήδη πάρει την υποτροφία. Αυτά τα χρόνια χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εκφοβισμό στο σχολείο και να φροντίζει τη μητέρα του η οποία πάσχει από μια σπάνια νεφρική πάθηση.

Ο 13χρονος, πλέον, κάνει μαθήματα τέσσερις ώρες την ημέρα, ενώ πηγαίνει στο σχολείο και όνειρό του είναι να είναι ένα από τα πρώτα ονόματα του West End. Στα σχέδιά του, εάν όλα πάνε όπως τα θέλει, είναι να δημιουργήσει τη δική του σχολή μαζί με τον αδελφό του, όπου θα φοιτούν παιδιά που έχουν οικονομικά προβλήματα.

Σύγχρονος «Μπίλι Ελιοτ» -Ο 13χρονος που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να σπουδάσει χορό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Είναι η ζωή μου. Μου αρέσει να χορεύω. Εάν είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι άλλο δεν θα το ήθελα, δεν θα επέλεγα τίποτα άλλο. Ο χορός είναι ο κόσμος μου», είπε στην Daily Mail.

Η μητέρα του Λουίζ λέει από την πλευρά της: «Είναι κάπως σαν τον Μπίλι Ελιοτ. Τα αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Δεν χορεύουν. Εχει τόσες πολλές προοπτικές. Είναι πολύ ταλαντούχος και αφοσιωμένος σε αυτό. Δεν βγαίνει με φίλους ή δεν πηγαίνει σε πάρτι επειδή χορεύει κάθε μέρα».

Η οικογένεια του Τζέι χρειάζεται να βρει ακόμη 14.000 λίρες για να πάει ο 13χρονος στη σχολή χορού. Η γιαγιά του Τζούλι διοργανώνει καφέ, πουλάει αντικείμενα ενώ έχει ξεκινήσει και σελίδα για να μαζέψει χρήματα.

Σύγχρονος «Μπίλι Ελιοτ» -Ο 13χρονος που προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να σπουδάσει χορό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 13χρονος χορευτής Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ