Citi: Το Eurogroup θα πει «ναι» στην εκταμίευση δόσης, «όχι» σε ουσιαστικές δεσμεύσεις για το χρέος - iefimerida.gr

Citi: Το Eurogroup θα πει «ναι» στην εκταμίευση δόσης, «όχι» σε ουσιαστικές δεσμεύσεις για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι το σημερινό Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που θα περιλαμβάνει μεν την εκταμίευση της δόσης και περαιτέρω αλλά όχι ουσιαστικές δεσμεύσεις για το χρέος εκφράζει η Citigroup.

Σε σημερινό της ενημερωτικό σημείωμα υπογραμμίζει ότι οι προσδοκίες από τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι μεγάλες αλλά τονίζει ότι είναι απίθανο να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με σημαντικές δεσμεύσεις ελάφρυνσης του χρέους πέρα ​​από αυτό που συμφωνήθηκε ήδη τον Μάιο του 2016.

Η συμφωνία σήμερα θα περιλαμβάνει πιθανώς την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την αποφυγή του default τον Ιούλιο.

Στο σημειώμα της Citi γίνεται αναφορά στα όσα είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος απαίτησε από την Ευρωζώνη να δεσμευτεί συγκεκριμένα για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. «Η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτύχει λόγω της γερμανικής αντίστασης» δήλωσε ο Γκαμπριέλ, ενώ την Κυριακή ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να βρεθεί συμφωνία για την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε η αισιοδοξία του ήταν εν μέρει συνδεδεμένη με το γεγονός ότι η Γερμανία γνώριζε τώρα την ανάγκη να βρει μια διαρθρωτική λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, ωστόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε μέχρι στιγμής ότι οι επιλογές ελάφρυνσης του χρέους βρίσκονται στο τραπέζι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Citi χρέος δόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ