Σόιμπλε-Λεμέρ: Παραμένει ευάλωτη η Ευρωζώνη- Δεν έχουν ανακάμψει πλήρως όλα τα μέλη - iefimerida.gr

Σόιμπλε-Λεμέρ: Παραμένει ευάλωτη η Ευρωζώνη- Δεν έχουν ανακάμψει πλήρως όλα τα μέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωζώνη παραμένει οικονομικά ευάλωτη λόγω των μακροοικονομικών ανισορροπιών και του χαμηλού δομικού πληθωρισμού, δήλωσαν σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γάλλος ομόλογός του Μπρουνό Λε Μερ σε κοινή ανακοίνωση μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.

«Παρά την σημερινή ενισχυόμενη οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη, δεν έχουν ανακάμψει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη από την τελευταία κρίση, και η ευρωζώνη είναι οικονομικά ευάλωτη λόγω βασικών μακροοικονομικών ανισορροπιών, του χαμηλού δομικού πληθωρισμού και του σημαντικού κατακερματισμού του χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφεραν οι δύο υπουργοί στην κοινή τους δήλωση.

Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους συμφώνησαν ότι ο βαθύτερος συντονισμός και η ενοποίηση της οικονομικής πολιτικής είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η πραγματική οικονομική σύγκλιση.

«Για αυτό το λόγο, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι προτεραιότητα, όπως προβλέπεται στον Οδικό Χάρτη του Ecofin τον Ιούνιο του 2016», πρόσθεσαν.

Ομάδα εργασίας για την ενοποίηση

Ανακοίνωσαν επίσης, τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας προκειμένου να προχωρήσει «γρηγορότερα και μακρύτερα» η ενοποίηση της ευρωζώνης.

«Συμφωνήσαμε έτσι να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μια ομάδα εργασίας μεταξύ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εμού, της οποίας έργο θα είναι να παρουσιάσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσουμε στην ενοποίηση της ευρωζώνης», δήλωσε ο Λε Μερ από το Βερολίνο, αναφερόμενος στα θέματα της «δημοσιονομικής σύγκλισης», του «συντονισμού των οικονομικών πολιτικών» και των κοινών επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λεμέρ Σόιμπλε Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ