Ινδονησία: Η αστυνομία συνέλαβε 141 άνδρες που συμμετείχαν σε σάουνα πάρτι ομοφυλοφίλων - iefimerida.gr

Ινδονησία: Η αστυνομία συνέλαβε 141 άνδρες που συμμετείχαν σε σάουνα πάρτι ομοφυλοφίλων

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία της Ινδονησίας συνέλαβε 141 άνδρες την Κυριακή το βράδυ για την συμμετοχή τους σε ένα «άγριο» πάρτι ομοφυλοφίλων που έλαβε χώρα στην Τζακάρτα.

Πολλά γκρουπ της LGBT υποστηρίζουν ότι η κοινότητα ομοφυλοφίλων στην Τζακάρτα το τελευταίο διάστημα έχει γίνει θύμα ενός άνευ προηγούμενου κύματος διακρίσεων και επιθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω συμβάν συνέβη μονάχα μια μέρα πριν δύο άνδρες δεχτούν δημοσίως 80 βουρδουλιές επειδή κρατούσαν ερωτικές επαφές μεταξύ τους.

Οι αρχές εισέβαλλαν ξαφνικά μέσα στο πάρτι, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ένα venue το οποίο περιείχε γυμναστήριο και σάουνα, και δήλωσαν πως αντίκρισαν πολύ «άγριες» σκηνές.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε πως συνελήφθησαν 141 άνδρες, συμπεριλαμβανομένων του ιδιοκτήτη και κάποιων ηθοποιών που παρευρισκόντουσαν στον χώρο.

Οι άνδρες τώρα βρίσκονται υπό ανάκριση και κινδυνέυουν να τιμωρηθούν από έναν νόμο σχετικά με την πορνογραφία.

Ινδονησία: Η αστυνομία συνέλαβε 141 άνδρες που συμμετείχαν σε σάουνα πάρτι ομοφυλοφίλων | iefimerida.gr 0

Παρότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Ινδονησία, τους τελευταίος 18 μήνες η κοινότητα της LGBT έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών και έχει γίνει θύμα πολλών επιθέσεων.

Όλα αυτά ίσως να ξεκινάνε από κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στις οποίες έχουν προβεί ανά καιρούς κάποιοι συντηρητικοί υπουργοί της χώρας.

Οι συλλήψεις για ανάλογα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν καταδικαστεί άνδρες σε μαστίγωμα.

Ένας εκπρόσωπος της κοινότητας των ομοφυλοφίλων στην Τζακάρτα δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες της Κυριακάτικης υπόθεσης δεν είναι γνωστές αλλά εικάζει ότι όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ολοένα αυξανόμενης επιθετικότητας ενάντια στην κοινότητα τους.

«Αυξάνεται δραματικά εδώ και δύο χρόνια» δήλωσε ο Rustinawati και συνέχισε λέγοντας: «Είναι κακό για την δημοκρατία, για την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία των σεξουαλικών προτιμήσεων. Δεν είμαστε και εμείς απολύτως βέβαιοι ως προς το τι θέλει να αποδείξει και να επιτύχει το κράτος. Είμαστε ομοφυλόφιλοι και δεν θα φύγουμε από εδώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ