Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

Πεντανόστιμα, υγιεινά, διαίτης. Προμηθευτείτε κιμά από καλό, βιολογικό κοτόπουλο και αποθηκεύστε τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη, είναι εύκολος καλοκαιρινός μεζές.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
  • 300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 70 γραμμάρια ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη
  • 1 αυγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 60 γραμμάρια φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι πάρα πολύ, τον μαϊντανό και το σκόρδο
  • Βρέξτε λίγο το ψωμί, πάρτε μόνο την ψίχα, στίψτε καλά να φύγουν τα νερά
  • Σε μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά, βάλτε λίγο μπούκοβο για να ερεθίσει την γεύση
  • Προσέξτε λίγο το αλάτι, επειδή βάζετε παρμεζάνα
  • Περάστε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, αν τα τηγανίσετε -Δεν χρειάζεται αλεύρι αν τα κάνετε ψητά, στο μπάρμπεκιου

Eίναι υπέροχα με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ογκρατέν, χωριάτικη.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.