Ο Σουλτς «αντιγράφει» τον Μακρόν, μπας και κερδίσει στις εκλογές - iefimerida.gr

Ο Σουλτς «αντιγράφει» τον Μακρόν, μπας και κερδίσει στις εκλογές

Φωτογραφία: Markus Schreiber/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παράδειγμα Μακρόν θα ακολουθήσει ο Μάρτιν Σουλτς, μετά και την τρίτη ήττα του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ο αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ δήλωσε το Σάββατο ότι θα κάνει την προεκλογική του εκστρατεία για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήταν αουτσάιντερ.

«Θα κάνω ακριβώς το ίδιο. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ώθηση για την Ευρώπη, η οποία παράλληλα θα προκαλεί έναν νέο ενθουσιασμό για την Ευρώπη», δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Σουλτς επανέλαβε τη στήριξή του προς την ιδέα του Μακρόν για έναν κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση της ανάπτυξης στην νομισματική ένωση και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Απέκλεισε όμως ρητά τα ευρωομόλογα και το αμοιβαίο χρέος. «Είναι ένα ζήτημα του παρελθόντος και έχει λήξει» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι συνθήκες της ΕΕ δεν επιτρέπουν την κοινή ευθύνη για το χρέος της Ευρώπης.

«Από το να έχουμε εικονικές συζητήσεις για το αμοιβαίο χρέος, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να συζητάμε για το πως θα προχωρήσουμε με ανάπτυξη και επενδύσεις στην Ευρώπη», είπε ο Σουλτς.

Σε εκλογικό επίπεδο, ο Σουλτς αν και τόνωσε για μερικές εβδομάδες το κόμμα του ανεβάζοντας το ποσοστό αποδοχής του SPD κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες, στη συνέχεια το ποσοστό αυτό υποχώρησε και πλέον ακολουθεί κατά 8 με 10 ποσοστιαίες μονάδες στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, πίσω από της Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουλτς SPD Γερμανία μακρον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ