Να «αναθερμάνει» τις ελληνορωσικές σχέσεις θέλει ο Αντώνης Σαμαράς - iefimerida.gr

Να «αναθερμάνει» τις ελληνορωσικές σχέσεις θέλει ο Αντώνης Σαμαράς

«Αναθερμαίνει» τις ελληνορωσικές σχέσεις ο Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα θερμό κλίμα επικρατεί κατά την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στην Μόσχα, ο οποίος προέταξε την ανάγκη του να «αναταχθούν» οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας.

Εξίσου θερμή ήταν και η υποδοχή της ρωσικής πλευράς με τον Ρώσο επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης Σεργκέι Ιβάνοφ, να δηλώνει πως «Σας γνωρίζουμε ως υποστηρικτή της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου για την Ρωσία. «Γνωρίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν είναι εκείνες που θα μπορούσαν να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε να ήταν, δεν είναι εκείνες που θα θέλαμε να ήταν. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στo Ρωσικό Πρακτορείο.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε και να φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσοι με ξέρουν θα σας πουν, ότι έχω λόγο και τον τηρώ», αγνοώντας προφανώς το πώς αντιλαμβάνονται το ταξίδι του οι ΗΠΑ.

«Θέλουμε να ανατάξουμε τις ιστορικές σχέσεις, που πάντοτε υπήρχαν μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και ευχαρίστησε τον κ. Ιβανόφ, «πρόσωπο-κλειδί» στην πολιτική ελίτ της Μόσχας, για τη θερμή υποδοχή και «για τη φιλία, που για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ζωντανή τόσο μεταξύ των λαών, όσο και μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων του και των κομμάτων της ΝΔ και του κυβερνώντος κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε στο πώς θέλει τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας, λέγοντας: «Είναι ιδιαίτερη ανάγκη να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας, ειδικά τώρα, που είναι μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, αλλά και μεγάλη η οικονομική δυσπραγία για την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε και ένα βήμα πιο μπροστά και θέλοντας να δείξει ότι εννοεί την αναθέρμανση των σχέσεων των δυο χωρών που μπήκαν στον πάγο, από την κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε: «Η συνεργασία είναι αναγκαία ώστε να αποκατασταθεί η αρμονική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας». Κατά τον κ. Σαμαρά οι τομείς προτεραιότητας για συνεργασία, είναι στην ενέργεια, τον τουρισμό, τις επενδύσεις και την εισαγωγή των αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά και οδηγός του ήταν η φράση που είπε στο Ρωσικό Πρακτορείο: «Όταν λέω «we mean business», το εννοώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ