«Καίγονται» για το χρέος στο Μαξίμου -Φοβούνται καθυστερήσεις - iefimerida.gr

«Καίγονται» για το χρέος στο Μαξίμου -Φοβούνται καθυστερήσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την προσοχή τους στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τη Δευτέρα, στρέφουν οι κυβερνητικοί προσδοκώντας να γίνουν βήματα για συνολική συμφωνία.

Η εκτίμηση στους κόλπους της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρξει συνολική συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup «χωρίς όμως να μπορεί να προεξοφληθεί η τελική συμφωνία, γιατί η σύγκρουση ΔΝΤ-Γερμανίας είναι σκληρή και συνεχίζεται».

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup, τότε -όπως λένε- ενδεχομένως να χρειαστούν λίγες ακόμη ημέρες για τη συμφωνία στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Φοβούνται καθυστερήσεις

Οι φόβοι της Αθήνας πάντως για νέες καθυστερήσεις είναι υπαρκτοί. Καθόλου τυχαία, ο Πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας είπε πως, «η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο, όπως κάναμε κι εμείς».

Παππάς: θα δώσουμε μάχη να χαλαρώσουν τα πλεονάσματα

«Θα δώσουμε μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή να χαμηλώσουν τα πλεονάσματα» δήλωσε τέλος, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό kontra και παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, για την υποχρέωση των πιστωτών να ανταποκριθούν στη δική τους δέσμευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup χρέος Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ