Βρυξέλλες: Διήμερες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ -Θα πάνε από όλη την Ευρώπη - iefimerida.gr

Βρυξέλλες: Διήμερες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ -Θα πάνε από όλη την Ευρώπη

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποδοχή με διαδηλώσεις ετοιμάζουν στον Ντόναλντ Τραμπ, οι Ευρωπαίοι, στις 24 και 25 Μαίου στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Στην πρώτη συγκέντρωση, που φέρει τον τίτλο «ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος» (“Trump not welcome”), αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου «10.000 άνθρωποι», ανέφερε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

Το κάλεσμα στη διαδήλωση έκαναν αρχικά ενώσεις φοιτητών της Γάνδης και των Βρυξελλών ενώ σύντομα προσχώρησαν μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Oxfam, η Διεθνής Αμνηστία και η Greenpeace, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα της αριστεράς.

Η πορεία θα ξεκινήσει περί τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) και θα περάσει μπροστά από το χρηματιστήριο των Βρυξελλών, λίγη ώρα μετά την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ.

Η δεύτερη διαδήλωση, ημέρα διεξαγωγής της συνόδου, θα είναι «στατική» μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη νέα έδρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, η οποία θα εγκαινιαστεί για την περίσταση.

Θα πρόκειται για μια «διαδήλωση περισσότερο πολιτική παρά εναντίον ενός προσώπου» τονίζουν οι διοργανωτές.

Οι Βρυξέλλες αναμένεται να σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λόγω της παρουσίας 29 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Για τον λόγο αυτό η αστυνομία φοβάται «σοβαρά επεισόδια», ειδικά από μέρους ενός «σκληρού πυρήνα» διαδηλωτών που αναμένεται να ταξιδέψουν από τη Γερμανία το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την εφημερίδα La Dernière Heure.

Άλλοι διαδηλωτές αναμένεται να φθάσουν στο Βέλγιο από την Ολλανδία και τη Γαλλία την ίδια ημέρα. Ωστόσο, η εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Βρυξέλλες διαδηλώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ