Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος -Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το Ταμείο - iefimerida.gr

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος -Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το Ταμείο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενημέρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ για το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα για την πορεία των συζητήσεων με τους θεσμούς αναφορικά με το αίτημα του Ταμείου για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ειναι εξάλλου γνωστό ότι η Λαγκάρντ έχει εξαρτήσει αυτο το αίτημα με την τελική απόφαση του ΔΝΤ να συμμετάσχει ή όχι στο Τρίτο Πρόγραμμα Διάσωσης. Η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου παρουσίασε στους Εκτελεστικούς Διευθυντές τα σενάρια που συζητήθηκαν στο Μπάρι, τόσο στο πλαίσιο του «Washington Group» όσο και στις συζητήσεις των G7. Επίσης ανέφερε και το περιεχόμενο της συνομιλίας της με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής Κ. Σώκκου, η Λαγκάρντ είπε στο ΔΣ ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη τελική συμφωνία.

Οι ζυμώσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων είναι συνεχείς το τελευταίο διάστημα και ζητείται η χρυσή τομή, δεδομένου ότι κυρίως η Γερμανική πλευρά δεν επιθυμεί εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων σε αντίθεση με το Ταμείο. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό όπως και μία συνολική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί και στο Eurogroup τη Δευτέρα 22 Μαίου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λαγκάρντ ελληνικό χρέος ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ