Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτογράφος Στάνλεϊ Γκριν - iefimerida.gr

Πέθανε ο πολυβραβευμένος φωτογράφος Στάνλεϊ Γκριν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο διάσημος Αμερικανός φωτορεπόρτερ Στάνλεϊ Γκριν.

Ο Γκριν πέθανε το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία 68 ετών σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού, της πόλης όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Την ανακοίνωση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κλιμάν Σακομανί, ο διευθυντής του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου NOOR Images, του οποίου ο Γκριν ήταν ένας από τους συνιδρυτές.

Ο παγκοσμίως γνωστός νεοϋορκέζος φωτογράφος, είχε βραβευτεί 5 φορές με το World Press Photo Award και είχε απαθανατίσει κρίσεις όπως στον πόλεμο στην Τσετσενία. Στα νιάτα του υπήρξε μέλος των Μαύρων Πανθήρων και ακτιβιστής εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο Σακομανί, συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Γκριν, διευκρίνισε πως ο φωτογράφος απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια καθώς είχε μολυνθεί από Ηπατίτιδα C στο Τσαντ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Γκριν το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στάνλεϊ Γκριν φωτορεπόρτερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ