Μόναχο: 54χρονος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Δημαρχείο - iefimerida.gr

Μόναχο: 54χρονος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Δημαρχείο

Φωτογραφία: Uwe Lein/AP/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συναγερμό τέθηκαν οι γερμανικές αρχές στο Μόναχο το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 54χρονος είναι κάτοικος Μονάχου, ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα. Το περιστατικό συνέβη όταν λίγο πριν τις 3 τοπική ώρα, ο 54χρονος οδήγησε μέχρι την πλατεία Marienplatz, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο της Βαυαρικής πρωτεύουσας.

Εκεί περιλούστηκε με αρκετά λίτρα βενζίνης και αυτοπυρπολήθηκε.

Αυτόπτες μάρτυρες επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε μετά από μία ώρα.

Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι στο αυτοκίνητό του βρήκαν σημειώματα με συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά πόλεμος για γερμανικό έδαφος» και «Ο Amri είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», όπου Amri αναφέρεται στον Anis Amri, τον Τυνήσιο που επιτέθηκε και σκότωσε 12 άτομα στη Χριστιανική αγορά στο Βερολίνο και τον οποίο οι γερμανικές αρχές δεν είχαν μπορέσει να απελάσουν.

Οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμα τα ακριβή κίνητρα της πράξης του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μόναχο Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ