Κρήτη: Συνελήφθη 25χρονος Βούλγαρος – Εξαπατούσε ηλικιωμένους - iefimerida.gr

Κρήτη: Συνελήφθη 25χρονος Βούλγαρος – Εξαπατούσε ηλικιωμένους

Φωτογραφία: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας 25χρονος από τη Βουλγαρία συνελήφθη στην Κρήτη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Μοιρών, για απόπειρα απάτης σε βάρος 65χρονης, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 25χρονος μαζί με ακόμη δύο άτομα, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες. το μεσημέρι της Πέμπτης μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 65χρονη και προσποιούμενη την αστυνομικό, απαίτησε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική υπόθεση συγγενικού της προσώπου.

Η 65χρονη δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και κατήγγειλε το γεγονός στην ΕΛΑΣ.

Στη συνέχεια οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, και συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός την ώρα που παραλάμβανε τα προσημειωμένα χρήματα από την 65χρονη.

Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, προέκυψε ότι ο 25χρονος με δύο ακόμα συνεργούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς, την ίδια ημέρα νωρίτερα, να αποσπάσουν χρήματα από 56χρονη Ελληίδα.

Επιπλέον, από τις 5 ως τις 7 Απριλίου είχαν εξαπατήσει ακόμα μία 79χρονη, αποσπώντας χρηματικό ποσό 350 ευρώ, ενώ σε δυο ακόμα περιπτώσεις, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα, που υπερέβαιναν τις 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη εξαπάτηση Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ