Τι είναι τα AGEs που ευθύνονται για δεκάδες ασθένειες και γερνούν τον οργανισμό μας - iefimerida.gr

Τι είναι τα AGEs που ευθύνονται για δεκάδες ασθένειες και γερνούν τον οργανισμό μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά, ωστόσο τα AGEs, ευθύνονται για δεκάδες σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνος, διαβήτης και αλτσχάιμερ καθώς και για τη γήρανση του οργανισμού μας.

Η διαιτολόγος Ζωή Γιαννακάκη, μάς εξηγεί τι ακριβώς είναι τα AGEs, πώς δημιουργούνται, αλλά και πώς θα τα περιορίσουμε από τη διατροφή μας.

Πρόκειται για βλαβερές, για τον οργανισμό μας χημικές ουσίες, που οφείλονται στην υπερβολική συσσώρευση γλυκόζης στο αίμα μας. Η υπερβολική γλυκόζη προσκολλάται σε διάφορα κύτταρα στο σώμα μας και τους αλλάζει σχήμα. Έτσι δημιουργούνται αυτές οι χημικές ουσίες που λέγονται advanced glycation and products ή αλλιώς AGEs ή γλυκοτοξίνες.

Πως δημιουργούνται
Τα ΑGEs δημιουργούνται ούτως ή άλλως στον οργανισμό μας απ’ την εμβρυική ηλικία με σταθερό και αργό ρυθμό και συσσωρεύονται με το χρόνο. Μπορούν όμως να παραχθούν και με τη λήψη τροφής.

Διαβάστε τι προκαλούν στον οργανισμό τα AGEs στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ