Η εξαίρεση που κάνει η Σαουδική Αραβία για την Μελάνια Τραμπ - iefimerida.gr

Η εξαίρεση που κάνει η Σαουδική Αραβία για την Μελάνια Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δεν θα υποχρεωθεί να ντυθεί συντηρητικά στη Σαουδική Αραβία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του άνδρα της στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Αν και η επιλογή της πρώτης χώρας που θα επισκεφθεί ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τα αμερικανικά media ήταν κατά πόσον η Μελάνια Τραμπ θα εμφανιστεί με καλυμμένο το κεφάλι, όπως επιτάσσει για τις γυναίκες ο αυστηρός μουσουλμανικός ενδυματολογικός κώδικας που ισχύει στη Σαουδική Αραβία.

Οι γυναίκες στο βασίλειο αυτό, περιλαμβανομένων και των αλλοδαπών επισκεπτριών, υποχρεούνται να φορούν μια μακριά κελεμπία -την αμπάγια- και μαντήλα στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο Σαουδάραβας υπ εξ αν και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα πρέπει να ντυθεί αναλόγως, απάντησε ότι το Ριάντ «συνήθως δεν απαιτεί» συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα, αλλά «αποδέχεται τις προτάσεις.»

«Καλωσορίζουμε κάθε στυλ ντυσίματος», είπε ο Αντέλ μπιν Αχμέντ αλ Τζουμπέιρ.

Το Σάββατο το βράδυ το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης Τραμπ στο Ριάντ αναμένεται να υπογραφούν πλήθος εμπορικές συμφωνίες, ενώ η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ κόστους 100 δισ δολαρίων!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ