Εντολή Ερντογάν για σύλληψη δημοσιογράφων αντιπολιτευόμενης εφημερίδας - iefimerida.gr

Εντολή Ερντογάν για σύλληψη δημοσιογράφων αντιπολιτευόμενης εφημερίδας

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη και άλλων υπευθύνων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Sozcu.

Την είδηση μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μέσα σ' ένα κλίμα εντατικοποίησης της καταστολής που έχει στόχο τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Μπουράκ Ακμπάι και άλλα τρία πρόσωπα που εργάζονται για την Sozcu, μεταξύ των οποίων η Μεντιχά Ολγκούν που είναι υπεύθυνη για τον ιστότοπο της εφημερίδας αυτής, κατηγορούνται ότι έχουν σχέσεις με το κίνημα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και του οποίου την έκδοση απαιτεί η Άγκυρα που τον κατηγορεί ότι εμπλέκεται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι «διέπραξαν εγκλήματα στο όνομα μιας ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» - μια αναφορά στο κίνημα του Γκιουλέν, συνέχισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων υπόπτων περιλαμβάνουν σχεδιασμό «της δολοφονίας του Προέδρου» και «ένοπλης εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο δικηγόρος της εφημερίδας Ισμαήλ Γιλμάζ διέψευσε πάντως ότι εκδόθηκαν τέτοια εντάλματα σύλληψης εξηγώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Dogan πως τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί αφορούν κατάσχεση των περιουσιών τους.

Η Sozcu, το όνομα της οποίας σημαίνει «εκπρόσωπος», πολύ επικριτική έναντι της κυβέρνησης και ανυποχώρητη υποστηρίκτρια του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφημερίδες της Τουρκίας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ