Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε να είχε περάσει απαρατήρητη στο Φεστιβάλ των Καννών. Η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ κατόρθωσε να προκαλέσει θύελλα στα social media ανεβαίνοντας τα σκαλιά ντυμένη με μια τουαλέτα που έμοιαζε περισσότερο με πολιτικό μανιφέστο.

Η ακροδεξιά υπουργός Miri Regev της κυβέρνησης του Μπένζαμιν Νετανιάχου εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στην έναρξη του Φεστιβάλ των Καννών, με μια εκτυφλωτική τουαλέτα, η οποία στο κάτω μέρος παρουσίαζε ένα πανόραμα των Ιεροσολύμων και της αγίας πόλης.

Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αυτό το φόρεμα απηχεί τις συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην ισραηλινή δεξιά, η οποία δεν θέλει να ακούσει για αμφισβήτηση της ιστορικότητας της πόλης ή για την ισραηλινή κυριαρχία στην παλιά πόλη.

Η τουαλέτα της ακροδεξιάς υπουργού έδωσε λαβή για πολλά σχόλια στα social media. Ενα φωντομοντάζ αντικαθιστούσε το πανόραμα στο κάτω μέρος της τουαλέτας με έναν βομβαρδισμό στα παλαιστινιακά εδάφη, ένα άλλο κάλυπτε την τουαλέτα με έναν τοίχο από τσιμέντο τον οποίο έχουν υψώσει οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν «τοίχο του απαρτχάιντ».

Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο λογαριασμός Twitter με την επωνυμία «Η αλήθεια για τα σχέδια του Ισραήλ» δείχνει την τουαλέτα καλυμμένη με τη σημαία του Ισραήλ και γεμάτη αίματα. «Το Ισραήλ στέλνει μήνυμα ότι η κατεχόμενη Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσά τους με αυτή την τουαλέτα», λέει το tweet.

Το Ισραήλ θεωρεί ολόκληρη την πόλη των Ιεροσολύμων ως την αόρατη πρωτεύουσά του, ακόμη και την παλαιστιανική πλευρά (Ανατολική Ιερουσαλήμ). Οι Παλαιστίνιοι, αντίθετα, θέλουν να κάνουν πρωτεύουσά τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά η κατοχή της δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα και ο ΟΗΕ θεωρεί την Ανατολική Ιερουσαλήμ κατεχόμενο έδαφος.

Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η καθημερινή εφημερίδα του Ισραήλ Maariv παρουσίασε την τουαλέτα της κ. Regev ως τιμή στην Ημέρα της Ιερουσαλήμ, η οποία γιορτάστηκε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τα 50 χρόνια από την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η εν λόγω υπουργός αγαπά το Φεστιβάλ των Καννών και το επισκέπτεται κάθε χρόνο:

Ακροδεξιά Iσραηλινή υπουργός ντύθηκε... Ιερουσαλήμ στο Φεστιβάλ των Καννών [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισραηλινή υπουργός κάννες τουαλέτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ