Το μοντέλο της Κύπρου για τα «κόκκινα» δάνεια υιοθετούν οι τράπεζες- Ανταλλάσσουν χρέος με ακίνητα-φιλέτα - iefimerida.gr

Το μοντέλο της Κύπρου για τα «κόκκινα» δάνεια υιοθετούν οι τράπεζες- Ανταλλάσσουν χρέος με ακίνητα-φιλέτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αγορά των ακινήτων μπαίνουν οι τράπεζες υιοθετώντας το κυπριακό μοντέλο διαχείρισης κόκκινων δανείων, το οποίο έχει δοκιμαστεί επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία.

Συνδέοντας την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων με μια αποτελεσματική αγορά ακινήτων προχωρούν στην απόκτηση ακινήτων «φιλέτων» σε ακριβές περιοχές και νησιά με στόχο την πώλησή τους ή τη διαχείρισή τους.

Ηδη- σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής- έχουν επιλεγεί 10.000 ακίνητα, τα οποία θα περάσουν στον έλεγχο των τραπεζών είτε μέσα από αναγκαστικά μέτρα είτε με τη συναίνεση των οφειλετών για την οικειοθελή παράδοσή τους στο πλαίσιο συμφωνίας που θα προβλέπει την απαλλαγή τους από το βάρος της οφειλής τους.

Συνολικά, τα ακίνητα που συνδέονται με «κόκκινα» δάνεια φτάνουν τις 500.000 και όπως εκτιμούν οι τράπεζες έχει πλέον ολοκληρωθεί η πτώση τιμών στα ακίνητα και «βλέπουν» άνοδο εφόσον η οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα 10.000 ακίνητα που θα αναλάβουν, είναι ακίνητα πρώτης ζήτησης, η μεταβίβαση τους ή η αξιοποίησή τους θα δώσει ώθηση στην αγορά. Τα σχέδια των τραπεζών, αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής, αναμένεται να βοηθηθούν και από την ηλεκτρονική διενέργεια των πλειστηριασμών, μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο και δεν είναι τυχαίο ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες, δρομολογούν και μονομερώς οι ίδιες οι τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες ακίνητα κόκκινα δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ