Στόχος της κυβερνοεπίθεσης και το νοσοκομείο Χανίων - iefimerida.gr

Στόχος της κυβερνοεπίθεσης και το νοσοκομείο Χανίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τελικά δεν ήταν ο μόνος στόχος της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης στην Ελλάδα.

Αυτό γιατί ένας δεύτερος όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι το Γενικό Νοσοκομείο Χανιών.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας του νοσοκομείου ενημερώθηκαν πως οι χάκερ κατάφεραν να εισβάλλουν μέσω του κακόβουλου λογισμικού «WannaCry» και στο ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών του νοσοκομείου Χανίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην υπηρεσία πληροφορικής του ιδρύματος και στις αρμόδιες αρχές που κατάφεραν να περιορίσουν την έκταση της επίθεσης.

Ερώτημα αποτελεί αν το νοσοκομείο αποτέλεσε τυχαία επιλογή στόχου ή έγινε με σκοπό καθώς όπως αποδείχθηκε οι χάκερ προτιμούν στις τελευταίες τους επιθέσεις να χτυπούν στο χώρο της Υγείας, όπως έγινε και στη Βρετανία. Τους ενδιαφέρουν, όπως φαίνεται οι ιατρικοί φάκελοι των ασθενών οι οποίοι συνήθως προβαίνουν στην πώληση αυτών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, κάτι τέτοι ίοσως είναι δύσκολο να επιτυεχθεί στην Ελλάδα καθώς οι ιατρικοί φάκελοι δεν είναι ψηφιοποιημένοι.

Αυτό που έγινε στην περίπτωση του νοσοκομείου των Χανίων είναι να καθυστερήσουν διαγωνισμοί του γραφείου προμηθειών.

Ετσι, τέλος, η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που έχει αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προλάβει εκδώσει οδηγίες σχετικές με ενδεχόμενο χακάρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ