Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μάρτιν Σουλτς –Νέα κατρακύλα για το SPD - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μάρτιν Σουλτς –Νέα κατρακύλα για το SPD

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσκοπικός κατήφορος δεν έχει τέλος για τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες και τον υποψήφιο καγκελάριό τους.

Αν οι Γερμανοί μπορούσαν να εκλέξουν απευθείας καγκελάριο, τότε το 49% θα ψήφιζε Άνγκελα Μέρκελ και μόλις τρεις στους δέκα (32%) θα προτιμούσαν τον Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση του πρώτου κρατικού δικτύου ARD.

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μάρτιν Σουλτς –Νέα κατρακύλα για το SPD  | iefimerida.gr 0

Κι ενώ η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών διατηρεί αμείωτα τα ποσοστά της σε σχέση με τη δημοσκόπηση της 11ης Μαϊου, ο Σουλτς χάνει τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Στα μέσα Απριλίου το 46% έλεγε ότι θα ψήφιζε Μέρκελ και το 40% τον Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα στα τέλη Μαρτίου, όταν το 45% υποστήριζε τον Σουλτς και το 36% την Μέρκελ.

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μάρτιν Σουλτς –Νέα κατρακύλα για το SPD  | iefimerida.gr 1

Στην πρόθεση ψήφου οι Χριστιανοδημοκράτες πιάνουν ποοστό 38% (+1%) ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες υποχωρούν κατά μία μονάδα στο 26% - αρκετά κάτω απ’ το ψυχολογικό όριο του 30%.

Το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (Afd) (-1%) εξασφαλίζει την υποστήριξη του 9%, όπως και οι Φιλελεύθεροι (+1%), οι Πράσινοι παραμένουν στο 8% ενώ το Αριστερό Κόμμα (Die Linke) μόλις που ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή με 6% (-1%).

Σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς δήλωσαν ότι προτιμούν να συνεχίσουν να ηγούνται τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) της επόμενης κυβέρνησης.

Στη δημοσκόπηση του Infratest dimap μετείχαν 1.017 πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ