Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Times Square: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Times Square: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη που έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς σε έναν από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Νέας Υόρκης, την Times Square, έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters.

Το πρακτορείο κάλυψε από την πρώτη στιγμή το περιστατικό, καθώς συνέβη ακριβώς έξω από τα γραφεία του.

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Times Square: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο δράστης ήταν βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού (στρατολογήθηκε το 2011 και εγκαταστάθηκε στο Τζάκσονβιλ) και στο παρελθόν είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για αδικήματα όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επίθεση με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τα αρχεία του ναυτικού, ο δράστης έκανε δύο μήνες φυλακή στη στρατιωτική φυλακή του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, το καλοκαίρι του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη για βιαιοπραγία και αντίσταση κατά της αρχής -και τα δύο πλημμελήματα- με την αναφορά σύλληψης από το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ να γράφει ότι απευθυνόμενος σε αστυνομικό ο Ρόχας είπε «η ζωή μου τελείωσε», ενώ ταυτόχρονα απείλησε να σκοτώσει αστυνομικό μόλις αποφυλακιστεί. Παράλληλα, είχε πει στον αστυνομικό ότι είχε χτυπήσει έναν οδηγό ταξί στον οποίο χρώσταγε χρήματα. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο Ρόχας έπινε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορίες μπορεί να απορρίφθηκαν. Ο Ρόχας έφυγε από την υπηρεσία τον Μάιο του 2014.

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Times Square: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τι λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν

Αμέσως μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε μία κοπέλα και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 22, αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το εξαώροφο κτίριο στο οποίο διαμένει.

«Δεν έχουμε τίποτα κοινό, εκτός από ένα “γεια”», δήλωσε η Φατί Ραζάκ που διαθέτει κομμωτήριο δίπλα στη πολυκατοικία του Ρόχας, στην οποία κάποτε ζούσε και πλέον επιστρέφει για να δει τη μητέρα της. Σύμφωνα με την ίδια η οικογένεια του Ρόχας είναι Δομινικανοί και η μητέρα του είναι μία γλυκύτατη κυρία που φτιάχνει φαγητό και καφέ για τις εργαζόμενες στο κομμωτήριο.

Όπως δηλώνει στο Reuters φίλος του 26χρονου Ρόχας, έξω από την πολυκατοικία του στο Μπρονξ, ο δράστης επέστρεψε από την υπηρεσία του στο Ναυτικό έχοντας πρόβλημα με το αλκοόλ και ανέβαζε «τρελά πράγματα» στα κοινωνικά δίκτυα. «Μην τον βγάλετε τρομοκράτη ή κάτι τέτοιο», δηλώνει ο φίλος του Ρόχας και συνεχίζει: «Υπηρέτησε την χώρα του και όταν επέστρεψε κανείς δεν τον βοήθησε». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 26χρονος πήγε στο κολέγιο εργάζεται στον τομέα του real estate. «Πέρασε μία πολύ δύσκολη εποχή», είπε ο φίλος του προσθέτοντας ωστόσο ότι έχασε επαφή μαζί του. «Αυτός είναι ο φίλος μου. Νοιάζομαι για αυτόν, και πονάει», συμπλήρωσε.

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Times Square: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Είχε συλληφθεί μία εβδομάδα πριν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο Ρόχας είχε συλληφθεί μόλις μία εβδομάδα πριν, στο διαμέρισμά του στο Μπρονξ με την κατηγορία ότι απείλησε ένα άλλο άντρα με μαχαίρι.

«Νιώθεις ασφαλής; Μου έκλεψες τη ταυτότητα», είπε ο Ρόχας στον άντρα και τον άρπαξε από τον λαιμό με το ένα χέρι ενώ με το άλλο κράδαινε το μαχαίρι, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας η οποία ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλή και κατοχή όπλου με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για παρενόχληση και παραβίαση, χωρίς ωστόσο να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Από την άλλη, το 2008 και το 2015, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος. Και για τις δύο περιπτώσεις καταδικάστηκε ωστόσο από την περασμένη Πέμπτη η άδεια οδήγησης του ήταν και πάλι έγκυρη.

Είχε κάνει ναρκωτικά πριν την επίθεση

Η επίθεση στην πολυσύχναστη Τάιμς Σκουέρ έκανε το γύρο του κόσμου με τις εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και στα διεθνή Μέσα να είναι συνταρακτικές καθώς αποτύπωναν καρέ καρέ την δολοφονική μανία του δράστη και τον πανικό που επικράτησε.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο 26χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς; «Ήθελα να τους σκοτώσω και μετά υποτίθεται ότι εσείς θα με σκοτώνατε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης είχε καπνίσει το συνθετικό ναρκωτικό Κ2. Άλλοι πάντως αναφέρουν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια της ουσίας PCP που προκαλεί παραισθήσεις.

Την δεύτερη εκδοχή επιβεβαιώνει και το CNN καθώς όπως αναφέρει ο Ρόχας είπε στους αστυνομικούς ότι ο Θεός του είπε να κάνει την επίθεση.

Πρώην στρατιωτικός ο δράστης της επίθεσης στην Times Square: Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: ΑP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ