Τραμπ: Ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα για τις σχέσεις με τη Ρωσία «μας βλάπτει τρομερά» - iefimerida.gr

Τραμπ: Ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα για τις σχέσεις με τη Ρωσία «μας βλάπτει τρομερά»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γελοίες» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις αιτιάσεις εναντίον του για σχέσεις με τη Ρωσία κλιμακώνοντας την κριτική του για τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα που θα διερευνήσει την υπόθεση.

«Πιστεύω ότι βλάπτει τρομερά τη χώρα μας», δήλωσε σύμφωνα με το CNN και το CNBC. «Γιατί δείχνει ότι είμαστε μια διχασμένη, μη ενωμένη χώρα.»

Λίγο αργότερα ο Τραμπ επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπήρξαν μυστικές συμφωνίες με τη Μόσχα. Ενώ απέρριψε τις κατηγορίες ότι ζήτησε απ’ τον αποπεμφθέντα διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ να τερματίσει την έρευνα κατά του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν. «Όχι!», απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση δημοσιογράφου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος.

«Εντελώς γελοίες οι κατηγορίες»

«Ελπίζω να μπορέσετε να την αφήσετε κατά μέρος [την έρευνα]», φέρεται να είπε ο Τραμπ στον Κόμεϊ. Το σημείωμα το διάβασε ένας έμπιστος του Κόμεϊ στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. Ο πρώην διευθυντής του FBI θα καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι αιτιάσεις ότι διέπραξε αδίκημα στο παρελθόν είναι «εντελώς γελοίες», είπε ο Τραμπ. Λίγες ώρες νωρίτερα το υπουργείο Δικαιοσύνης διόριζε τον προκάτοχο του Κόμεϊ στο FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, ειδικό εισαγγελέα που θα διερευνήσει τις καταγγελλόμενες επαφές συνεργατών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία, κίνηση που χαιρέτισαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί.

«Το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών κατά πολιτικού στην αμερικανική ιστορία»

Οι επικριτές του λένε ότι ο Τραμπ «καρατόμησε» τον Κόμεϊ επειδή ηγείτο της έρευνας για τις σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που διορίστηκε ο Μιούλερ ειδικός εισαγγελέας. Ο Τραμπ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών κατά πολιτικού στην αμερικανική ιστορία.»

Στο Κογκρέσο καλωσόρισαν τον διορισμό του ειδικού εισαγγελέα. Ο επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ είπε ότι έχει τώρα «πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη» στην έρευνα, ενώ ο ρεπουμπλικανός επικεφαλής της επιτροπής της Βουτλής που επιβλέπει το κυβερνητικό έργο, Τζέισον Τσάφετζ, χαρακτήρισε τον Μιούλερ «εξαιρετική επιλογή».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ