ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη ενός «πυρήνα χημικών όπλων» - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη ενός «πυρήνα χημικών όπλων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ μίλησε σε αποκλειστικότητα στο CNN και δήλωσε πως το ISIS έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει πολλούς εμπειρογνώμονες με σκοπό την δημιουργία ενός «πυρήνα χημικών όπλων».

Αναφερόμενος στον «πυρήνα χημικών όπλων», ο αξιωματούχος εννόησε την δημιουργία μιας εξιδεικευμένης ελίτ ομάδας που θα έχει τον χώρο να δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη χημικών όπλων για το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει την προσπάθεια της οργάνωσης να υπερασπιστεί την υπόλοιπη επικράτειά της στη Συρία.

Το CNN αναφέρει επίσης ότι ο ανώνυμος αξιωματούχος είπε ότι οι εμπειρογνώμονες προέρχονται από το Ιράκ και τη Συρία αλλά δεν έχουν συνεργαστεί προηγουμένως μεταξύ τους.

«Γνωρίζουμε ότι το ISIS είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα για να πετύχει τους στόχους του. Συνεπώς, δεν επιθυμούμε και ούτε πρέπει να τους επιτρέψουμε να αναπτύξουν τις γνώσεις τους πάνω σε αυτόν τον τομέα», είπε σχετικά με το θέμα ο κ. Ryan Dillon, εκπρόσωπος του στρατιωτικού συνασπισμού των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο ανώνυμος αξιωματούχος που προέβη σε αυτές τις αποκαλυπτικές δηλώσεις, είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ εικάζουν ότι ο «πυρήνας χημικών όπλων» είναι εγκατεστημένος σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από το ISIS.

Επιπλέον, επεσήμανε πως η περιοχή κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη πιθανώς να έχει γίνει πλέον η ανεπίσημη πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, καθώς οι επιθέσεις στην Ράκκα από τις συριακές δυνάμεις έχουν τελευταία αρχίσει να αυξάνονται δραματικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ