9+1 ντοκιμαντέρ για τους «μάγους» της μπάλας -Ιμπραΐμοβιτς, Τόρες, Λομπανόφσκι [τρέιλερ] - iefimerida.gr

9+1 ντοκιμαντέρ για τους «μάγους» της μπάλας -Ιμπραΐμοβιτς, Τόρες, Λομπανόφσκι [τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συναρπαστικά φιλμ, λίγο πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αφιερωμένα στους εκάστοτε πρωταγωνιστές, προβάλλονται στο OFFSIDE Festival που διοργανώνει Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την Parenthesis.

Από την Ισλανδία μέχρι την Ουκρανία, από τη Νότιο Αφρική μέχρι την Σκωτία, από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Τούμπα, το φεστιβάλ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ιστορίες γεμάτες ένταση και πάθος που ξεκινούν πάντα από το ίδιο ακριβώς σημείο: τη σέντρα.

Το OFFSIDE Festival πραγματοποιείται από την Παρασκευή 26 μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου στις αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Ενδοξες νίκες και συντριπτικές ήττες

Παίκτες που μάγεψαν οπαδούς και αντιπάλους, προπονητές που καθόρισαν την ιστορία συλλόγων, φίλαθλοι και αθλητικογράφοι, στέκονται μπροστά στην κάμερα και μιλούν για ένδοξες νίκες και συντριπτικές ήττες, για συμπαίκτες και αντιπάλους, για διοργανώσεις γεμάτες λάμψη και άγνωστα γεγονότα.

Το πρόγραμμα του φετινού OFFSIDE Festival έρχεται για να συγκινήσει τους λάτρεις του βασιλιά των σπορ και όχι μόνο, μέσα από δέκα ξεχωριστά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

«Οι Μπλε - Μία διαφορετική ιστορία της Γαλλίας»

Στην μεγάλη οθόνη επαναλαμβάνεται η ιστορία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας τα τελευταία 20 χρόνια, όπως χαρακτήρισε την εποχή της -ποδοσφαιρικά και κοινωνικά- αλλά και χαρακτηρίστηκε από αυτή (Οι Μπλε: Μια διαφορετική ιστορία της Γαλλίας 1996-2016), η αναγέννηση της ιταλικής Μπάρι μετά το σκάνδαλο που τάραξε όλο το ιταλικό πρωτάθλημα το 2011 (Μια υπέροχα αποτυχημένη σεζόν), η άνοδος και η πτώση της πρωτοπόρου στην παραγωγή αθλητικών εμφανίσεων, Admiral (Η ιστορία της Admiral) και η πρώτη χρονιά στην ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νέας Υόρκης (Νίκη! Η δημιουργία της NYCFC).

Lobanovskiy Forever / Лобановский навсегда_trailer (eng sub) from Festagent on Vimeo.

«Λομπανόφσκι για πάντα»

Ακόμη, η σπουδαία κληρονομιά του προπονητή της Ντιναμό Κιέβου, Βαλερί Λομπανόφσκι (Λομπανόφσκι για πάντα) και η πορεία του μοναδικού στα ποδοσφαιρικά χρονικά Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το Μάλμε μέχρι σήμερα (Ο Ζλάταν ενηλικιώνεται).

«Ο Ζλάταν ενηλικιώνεται»

Στις προβολές και η προετοιμασία της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας για τη συμμετοχή τους στο Euro 2016, όπως την παρακολουθήσαμε ζωντανά πέρυσι το καλοκαίρι (Μέσα σε ένα ηφαίστειο: Η άνοδος του ισλανδικού ποδοσφαίρου).

Δύο φίλοι ταξιδεύουν από τον Καναδά με προορισμό τον «Παράδεισο», όπως αποκαλείται η έδρα της αγαπημένης τους Σέλτικ (Σέλτικ στην ψυχή), ενώ ένα παιδί από την Ουγκάντα ονειρεύεται να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στο Κόπα Άφρικα, έχοντας πρότυπο τον Φερνάντο Τόρες (Τα άλλα παιδιά).

«Σέλτικ στην ψυχή»

Από το πρόγραμμα του φετινού OFFSIDE Festival δεν θα μπορούσε να λείπει το ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη 90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το μέλλον, ένα ζωντανό φιλμικό ημερολόγιο που διατρέχει τους σημαντικούς σταθμούς της ομάδας του ΠΑΟΚ σε συνάρτηση με τις ιστορικές εξελίξεις και τις κοινωνικές διαστάσεις.

«90 χρόνια ΠΑΟΚ»

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνεται φέτος από τέσσερα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που παρουσιάζουν μικρές ιστορίες, μεγάλης όμως αγάπης για το ποδόσφαιρο, από τη Νέα Υόρκη (True Futbol), την Αγγλία (World War Cup), τον Λίβανο (Lebanon wins the World Cup) και τη Θάσο (Έρικ).

Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μοναδικές ποδοσφαιρικές ιστορίες, το κοινό του OFFSIDE καλείται να επιλέξει την αγαπημένη του, αφού φέτος, το φεστιβάλ καθιερώνει βραβεία κοινού.

Live το Barcelona-Alavés

Το OFFSIDE όμως, επιφυλάσσει μία ακόμη έκπληξη στο κοινό του.
Η Barcelona αντιμετωπίζει την Alavés στον φετινό τελικό του Copa del Rey και το OFFSIDE Festival διοργανώνει στο Διατηρητέο (Ικτίνου 12), παράλληλα με την προβολή του τελικού, το Σάββατο 27 Μαΐου, ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πάρτι που θα ξεκινήσει στις 21:00, αλλά θα κρατήσει σίγουρα περισσότερα από 90 λεπτά.
Η Estrella, χορηγός της Barcelona FC, δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το πάρτι.
Φορέστε το κασκόλ της αγαπημένης σας ομάδας και ελάτε από νωρίς.


Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Μαΐου / Αίθουσες Σταύρος Τορνές και Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι)
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων στα εκδοτήρια του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (απογευματινές ώρες) και ηλεκτρονικά στο μέσω του viva.gr
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εισιτήρια θα πωλούνται και στην Αποθήκη 1.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Παρασκευή 26 Μαΐου
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ 19:30 Μία υπέροχα αποτυχημένη σεζόν
21:30 Οι Μπλε - Μία διαφορετική ιστορία της Γαλλίας

ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
20:00 90 χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον
22:00 World War Cup (μικρού μήκους)
22:00 Σέλτικ στην ψυχή

Σάββατο 27 Μαΐου
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
19:30 Τα άλλα παιδιά
21:30 Μέσα σε ένα ηφαίστειο: Η άνοδος του ισλανδικού ποδοσφαίρου

ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
20:00 Οι Μπλε – Μια διαφορετική ιστορία της Γαλλίας
22:00 Έρικ (μικρού μήκους)
22:00 Η ιστορία της Admiral

Κυριακή 28 Μαΐου
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ
19:30 Λομπανόφσκι για πάντα
21:30 True Futbol (μικρού μήκους)
21:30 Νίκη! Η γέννηση της NYCFC

ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
20:00 Ο Ζλάταν ενηλικιώνεται
22:00 Lebanon Wins the World Cup (μικρού μήκους)
22:00 Μια υπέροχα αποτυχημένη σεζόν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντοκιμαντέρ OFFSIDE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ