Προειδοποιεί η Μέρκελ: Αν η Βρετανία περιορίσει την ελεύθερη είσοδο προσώπων, θα πληρώσει το τίμημα - iefimerida.gr

Προειδοποιεί η Μέρκελ: Αν η Βρετανία περιορίσει την ελεύθερη είσοδο προσώπων, θα πληρώσει το τίμημα

Φωτογραφία: Markus Schreiber/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή προειδοποίηση στην Τερέζα Μέι και τις βρετανικές προθέσεις για τις συνέπειες του Brexit εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ.

«Αν η βρετανική κυβέρνηση τερματίσει την ελεύθερη κίνηση των προσώπων, αυτό θα έχει το τίμημά του», τόνισε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε μια εκδήλωση συνδικάτων χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Βερολίνο.

«Αυτό δεν οφείλεται σε μοχθηρία» διευκρίνησε επισημαίνοντας μάλιστα ότι «δεν μπορούμε όλοι να τηρούμε τους κανόνες και ξαφνικά κάποιος να λέει ότι θα υπάρξει ανώτατο όριο 100.000 ως 200.000 πολιτών της ΕΕ, ή μόνο ερευνητές, κανένας άλλος παρακαλώ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό».

Σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα από τις εναπομείνασες 27 χώρες της ΕΕ διαμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Μια σύγχρονη συμφωνία για το εμπόριο πρέπει να αφορά περισσότερα από απλώς την περικοπή των δασμών. Πρέπει επίσης να περιέχει κανόνες για το περιβάλλον και τους καταναλωτές και να έχει διαφανείς μηχανισμούς επίλυσης διενέξεων» τόνισε.

Προειδοποίησε δε πως ο προστατευτισμός υπάρχει κίνδυνος να «βλάψει τους πάντες» σε έναν κόσμο στον οποίο 450 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαρτώνται από παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Μέι Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ