Η INTRASOFT «ταξιδεύει» τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά της Αστυπάλαιας - iefimerida.gr

Η INTRASOFT «ταξιδεύει» τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά της Αστυπάλαιας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η INTRASOFT International ταξίδεψε στην Αστυπάλαια και χορήγησε την πρώτη μουσειοσκευή στα σχολεία του νησιού σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την Ομάδα Αιγαίου.

Η εταιρεία η οποία ειδικεύεται στον τομέα της Πληροφορικής θέλησε με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει για μια ακόμη φορά εμπράκτως την στήριξή της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την Ομάδα Αιγαίου, η INTRASOFT ταξίδεψε στην Αστυπάλαια από τις 15 έως τις 17 Μαΐου και χορήγησε την πρώτη μουσειοσκευή στα σχολεία του νησιού.

Η ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς όσον αφορά την αξιοποίηση της Μουσειοσκευής με την πολύτιμη βοήθεια των μουσειοπαιδαγωγών, βοήθησε ώστε τα παιδιά να έρθουν ακόμη πιο κοντά σε αυτή τη βιωματική εμπειρία.

Η INTRASOFT «ταξιδεύει» τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά της Αστυπάλαιας | iefimerida.gr 0

Από αριστερά: Νικόλαος Περδίκης – Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας, Ευγενία Χριστοδουλάκου - Δ/ντρια Επικοινωνίας & Ανάπτυξης Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Γιάννος Κοντραφούρης –​Group Corporate Communications & Μarketing Μanager και Πανορμίτης Κονταράτος – Δήμαρχος Αστυπάλαιας

Τι είναι η Μουσειοσκευή

Η ειδικά διαμορφωμένη βαλίτσα περιέχει αντίγραφα αρχαιολογικών αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό και εικαστικά παιχνίδια τα οποία φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο του Μουσείου σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Οι Μουσειοσκευές χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερα από 150 σχολεία κάτι που σημαίνει πως περίπου 15.000 μαθητές απ' όλη την Ελλάδα γνωρίζουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η χιλιετία π.Χ.

Με την δωρεά της INTRASOFT, το δημοτικό σχολείο της Αστυπάλαιας απέκτησε τη δική του Μουσειοσκευή σε σκοπό την εκμάθηση και το βιωματικό παιχνίδι

Η INTRASOFT «ταξιδεύει» τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά της Αστυπάλαιας | iefimerida.gr 1

Η χορηγία της INTRASOFT International εντάσσεται στο ευρύ σύνολο δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Εταιρείας για το 2017 και υπογραμμίζει τη δέσμευση της INTRASOFT στην συνεχή και έμπρακτη αρωγή των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε αρωγοί στις δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Ομάδας Αιγαίου με πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Ξεκινώντας από την Αστυπάλαια, στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη πολιτιστική και εκπαιδευτική εμπειρία σε ολοένα και περισσότερους μαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Η INTRASOFT «ταξιδεύει» τον ελληνικό πολιτισμό κοντά στα παιδιά της Αστυπάλαιας | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ INTRASOFT International Αστυπάλαια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ