Την έκδοση Σκοπιανού πρώην στελέχους της αντιτρομοκρατικής ζητά ο εισαγγελέας - iefimerida.gr

Την έκδοση Σκοπιανού πρώην στελέχους της αντιτρομοκρατικής ζητά ο εισαγγελέας

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκδοση του 30χρόνου πρώην στελέχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Σκοπίων στην γειτονική χώρα πρότεινε σήμερα στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Παναγιώτης Καραγιάννης, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται πλέον από το δικαστήριο.

Ο 30χρόνος Ντεργιάν Βούκοβιτς, κατηγορείται για την κατοχή μίας βόμβας αλλά.... και 850 γραμμαρίων μαριχουάνας, τα οποία ωστόσο υποστηρίζει ότι του τα "φύτεψαν". Όπως είπε «τα ναρκωτικά δε βρέθηκαν τη στιγμή της σύλληψης του αλλά μετά», ενώ «μέσα στο κελί του επιτέθηκαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τον τραυμάτισαν».

Ο εκζητούμενος συνελήφθη από τις αρχές πριν από λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη και όπως ο ίδιος λέει, λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια, ο ίδιος βρίσκεται μέσα σε έναν πόλεμο μεταξύ Αλβανόφωνων και Σλαβόφωνων. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, εξαιτίας αυτού του πολέμου αναγκάστηκε να φύγει από τα Σκόπια, αφού μετά την πτώση του Γκρούεφσκι οι Αλβανόφωνοι ζητούν την εκδίωξη του. Και όχι μόνο του ιδίου αλλά και της οικογένειας του, αφού ο πατέρας του και ο αδελφός του τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα

Σερβικής καταγωγής και χριστιανός ορθόδοξος, ο Βούκοβιτς διετέλεσε επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής – αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων και κυρίως Επικεφαλής της ομάδας που συγκρούστηκε με αλβανόφωνο παρακλάδι του UCK στην πόλη Κουμάνοβο, τον Μάιο του 2015. Τότε οι Αλβανόφωνοι είχαν επιτεθεί σε δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις και ο ίδιος οδήγησε τα σώματα ασφαλείας των Σκοπίων σε σύγκρουση μαζί τους. Από την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν 14 Αλβανόφωνοι και 8 αστυνομικοί. Η επιχείρηση αυτή τον οδήγησε ουσιαστικά να θεωρείται ήρωας στη χώρα του, όμως μετά την πτώση του Γκρουέφσκι και την επικράτηση Αλβανόφωνων σε κεντρικά κυβερνητικά και δημόσια αξιώματα έγινε «από ήρωας-εγκληματίας». Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τάχθηκε με την άποψη που έχει εκφράσει το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, κάνοντας δεκτό το αίτημα της έκδοσης, ωστόσο τον τελικό λόγο θα έχει ο Άρειος Πάγος την ερχόμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ