Μυτιληναίος και Τζακ Λιου θα συζητήσουν τετ α τετ στο Συνέδριο του Economist - iefimerida.gr

Μυτιληναίος και Τζακ Λιου θα συζητήσουν τετ α τετ στο Συνέδριο του Economist

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο επηρεάζεται η ελληνική οικονομία από το Βrexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ; Πρέπει να μας ανησυχεί η άνοδος του λαϊκισμού στην Ευρώπη;

Αλλάζουν οι ισορροπίες με την εκλογή Μακρόν στη Γαλλία; Ποια η θέση της Ελλάδας σε όλα αυτά;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα κληθούν να συζητήσουν διακεκριμένες προσωπικότητες και ηγέτες από την Ελλάδα και τον κόσμο στη φετινή 21η ετήσια Στρογγυλή Τράπεζα του Economist, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 28-29 Ιουνίου 2017.

Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι υψηλού επιπέδου και περιλαμβάνουν προσωπικότητες που αυτή τη στιγμή κινούν τα νήματα των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικά για την Ελλάδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η οικονομία, ξεχωρίζει μία συνάντηση που θα συζητηθεί.

Ο Τζακ Λιου, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, και ο επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος θα ανοίξουν τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου, επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις στο καίριο ερώτημα: Μπορεί η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί;

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, γνωστός για την ενεργό ανάμειξη και την υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, στην συζήτησή του με έναν από τους επιφανέστερους Έλληνες επιχειρηματίες, τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, θα εξετάσει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να σταθεροποιήσει την οικονομία της και να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Μυτιληναίος και Τζακ Λιου θα συζητήσουν τετ α τετ στο Συνέδριο του Economist | iefimerida.gr 0

Ασφαλώς, η ανάλυση και ο διάλογος μεταξύ ενός πολιτικού που διετέλεσε υπουργός στο ισχυρότερο οικονομικό χαρτοφυλάκιο στον κόσμο αλλά και ενός επιχειρηματία που έζησε από κοντά όλα τα στάδια της ελληνικής κρίσης και συνέχισε να επενδύει και να υποστηρίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθιστά το... τετ α τετ εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Οι Λιου και Μυτιληναίος, αν και δύο προσωπικότητες διεθνούς κύρους, εντούτοις είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους και όταν αποφασίσουν να μιλήσουν, πάντα δημιουργούν ειδήσεις. Έχουν ωστόσο ένα κοινό σημείο και αυτό δεν είναι άλλο από την προσήλωσή τους – ο καθένας από το δικό του πεδίο – στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Οι κ.κ. Λιου και Μυτιληναίος θα συναντηθούν και θα συζητήσουν δημόσια στις 29 Ιουνίου, σε ένα ειδικό πάνελ που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές του συνεδρίου του Economist.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ