Υποψήφια των καλλιστείων δείχνει τα σημάδια της από τον καρκίνο του δέρματος και δίνει SOS συμβουλές σε όλους [εικόνες] - iefimerida.gr

Υποψήφια των καλλιστείων δείχνει τα σημάδια της από τον καρκίνο του δέρματος και δίνει SOS συμβουλές σε όλους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκανε σολάριουμ εμμονικά, δεν έβαζε αντηλιακό στον ήλιο. Και σε ηλικία 25 ετών εμφάνισε καρκίνο του δέρματος.

Η 27χρονη σήμερα Μις Ιντιάνα και υποψήφια των καλλιστείων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ μιλά για την περιπέτειά της και στέλνει τα δικά της μηνύματα για την αντηλιακή προστασία σε όλες και όλους.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Μάι 13, 2017, 9:39πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Μάι 10, 2017, 11:52μμ PDT

«Η πρώτη φορά που έκανα σολάριουμ ήταν το καλοκαίρι που για πρώτη φορά θα συμμετείχα σε πρωτάθλημα χορού, στην εφηβεία. Σκέφτηκα ότι ναι, έπρεπε να είμαι μαυρισμένη. Ετσι άρχισα το σολάριουμ και το αγάπησα. Ηταν η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας. Ηταν ζεστό και άνετο, μπορούσα ακόμη και να κοιμηθώ. Μου άρεσε πολύ το μαύρισμα, μου άρεσε το πώς φαινόταν.

Η εμφάνιση για μια νεαρή έφηβη είναι κάτι σημαντικό, είναι η στιγμή που, πιστεύω, ανησυχεί κανείς περισσότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα και πώς φαίνεσαι. Ετσι, πήγαινα για σολάριουμ κάθε μέρα και καθόμουν όσο περισσότερο επιτρεπόταν.

Ακόμη και όταν είχα σπάσει τον αστράγαλό μου και περπατούσα με πατερίτσες πήγαινα καθημερινά για σολάριουμ. Αυτό το έκανα συνεχώς για δυο-τρία χρόνια, καθ' όλη τη διάρκεια του γυμνασίου. Ήμουν πραγματικά εθισμένη. Και τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν είχα την ευκαιρία ξάπλωνα στον ήλιο. Δεν έβαζα ποτέ αντηλιακό. Για το μόνο που ανησυχούσα ήταν για λίγο ακόμη έξτρα μαύρισμα και αν καιγόμουν, απλά... καιγόμουν. Ηταν ένας πραγματικός εθισμός.

Ειλικρινά, κανείς δεν μου είπε να μην κάνω σολάριουμ. Εχω μαύρα μαλλιά και σκούρα μάτια και έτσι το μαύρισμα φαινόταν σαν να είναι το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας μου. Νομίζω ότι όλοι υπέθεταν ότι η επιδερμίδα μου ήταν σκούρα. Η μαμά μου επέμενε να χρησιμοποιώ αντηλιακό όταν βγαίνω στον ήλιο, αλλά δεν μου έλεγε για το ρίσκο του σολάριουμ.

Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών μου πήγαινα για σολάριουμ, αλλά λιγότερο συχνά πλέον, δεν πήγαινα καθημερινά με θρησκευτική ευλάβεια, όπως στο σχολείο. Αλλά πήγαινα. Και έκανα ηλιοθεραπεία με την πρώτη ευκαιρία. Και μόνο ως πρωτοετής φοιτήτρια πήγα στον δερματολόγο.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Σεπ 7, 2016, 5:38μμ PDT

Οταν πήγαινα για τσεκ απ, συχνά έβρισκαν κάποια σημάδια που τους προκαλούσαν ανησυχία, ή ελιές που έπρεπε να αφαιρεθούν με βιοψία, μόνο και μόνο γιατί έμοιαζαν ύποπτες -έχω πολλές ελιές στο σώμα μου. Αλλά οι βιοψίες ήταν πάντα αρνητικές. Το 2015 έκανα τρεις βιοψίες που δεν ήταν αρνητικές, όμως. Η διάγνωση: Είχα τρία βασικοκυτταρικά καρκινώματα, δύο στο στομάχι μου και ένα στην πλάτη μου.

Σίγουρα φοβήθηκα και το κεφάλι μου άρχισε να γυρίζει και να σκέφτομαι. Ο διάολε, είχα καρκίνο. Είχα τόσες πολλές ερωτήσεις, τόσους φόβους. Πόσο γρήγορα εξαπλώνεται; Τι θα συμβεί; Πώς θα θεραπευτεί; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Το βρήκα νωρίς ή είναι αργά; Πόσο δέρμα θα μου βγάλουν; Πόσο μεγάλο σημάδι θα μου αφήσουν;

Αυτό που οι γιατροί κατέληξαν να μου κάνουν το αποκαλούν εκτομή. Με την εκτομή απομακρύνουν όλα τα στρώματα του δέρματος, κόβουν προς τα κάτω τον μυ και αφορούν τα πάντα πάνω από αυτόν. Βασικά δεν αφήνουν καθόλου δέρμα σε εκείνο το σημείο -δεν βγάζουν απλά την ελιά ή το καρκίνωμα αλλά και ένα μέρος γύρω από αυτά προκειμένου να αφαιρέσουν κάθε κύτταρο που πιθανό έχει μολυνθεί. Αφαιρούν πραγματικά ένα μεγάλο κομμάτι. Και στη συνέχεια το στέλνουν για βιοψία για να σιγουρευτούν ότι αφαίρεσαν όλα τα καρκινικά κύτταρα και δεν άφησαν κάποιο.

Δεδομένου ότι ήμουν μικρή το δέρμα θα αναπλαθόταν γρηγορότερα. Επρεπε, βέβαια να είμαι και προσεκτική στις κινήσεις μου αλλά και στη γυμναστική για να μην «σπάσει» κάποιος μυς.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Σεπ 9, 2015, 12:42μμ PDT

Στα Μις Ιντιάνα συμμετείχα δύο χρόνια αργότερα, οι πληγές μου είχαν επουλωθεί. Κάθε διαγωνιζόμενη έπρεπε να δουλέψει πάνω στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος. Είπα, ουάου, είναι τέλειο, πρέπει όλοι να μάθουν για αυτό. Αισθάνθηκα ότι πραγματικά χρησιμοποίησα τη φωνή μου και να μετατρέψω αυτό το κακό που μου συνέβη σε κάτι θετικό, να ευαισθητοποιήσω τους άλλους για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ετσι δεν θα συμβεί ποτέ ξανά σε κανέναν αυτό που συνέβη σ' εμένα. Και επειδή συνέβη σ' εμένα, αυτομάτως καθιστά το όλο πρόβλημα πιο ρεαλιστικό. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πειστούν και να αλλάξουν τις συνήθειές τους όταν έχουν μπροστά τους έναν άνθρωπο που νόσησε και τους λέει τι συνέβη, τους δείχνει φωτογραφίες και τα σημάδια στο σώμα του.

Από τότε που διαγνώστηκα με καρκίνο του δέρματος δεν έκανα ποτέ σολάριουμ.

Οσον αφορά για την πρόληψη, υπάρχουν τρία πράγματα που προτείνω: Οχι σολάριουμ. Πρέπει αν σταματήσει. Δεύτερον, ελέγξτε το δέρμα σας, πηγαίνετε για τσεκ απ από την κορυφή ως τα νύχια κάθε χρόνο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε το πρόβλημα, αν υπάρχει ή αν προκύψει, στην αρχή του. Και τρίτον φυσικά βάζετε αντηλιακό παντού και στα δάχτυλα μην ξεχνάτε κανένα εκτεθειμένο σημείο του δέρματός σας, ακόμη και το χειμώνα.

Ακόμη μου αρέσει το μελαψό χρώμα στο δέρμα, ειδικά όταν συμμετέχω σε διαγωνισμούς. Οταν με βλέπετε με μαυρισμένο δέρμα, όμως, να ξέρετε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από σπρέι μαυρίσματος. Ποτέ δεν θα μαυρίσω κανονικά ξανά».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Μάι 13, 2017, 10:25πμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Μάρ 12, 2017, 3:45μμ PDT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brittany Winchester (@brittany_winchester) στις Οκτ 30, 2016, 11:51πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος του δέρματος καλλιστεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ