Τούρκοι στρατηγοί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία - iefimerida.gr

Τούρκοι στρατηγοί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο προχθές το βράδυ στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, πρόκειται για δύο στρατηγούς που φέρονται να μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση του αιτήματός τους οι στρατιωτικοί επρόκειτο να μεταφερθούν σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Γκίσεν.

Προ ημερών οι γερμανικές αρχές απάντησαν θετικά στο αίτημα για χορήγηση ασύλου Τούρκων υπηκόων, κυρίως στρατιωτικών που υπηρετούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, οι οποίοι αποπέμφθηκαν από τον τουρκικό στρατό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους στρατιωτικούς έχουν διπλωματικά διαβατήρια.

Το θέμα προκάλεσε νέα τριβή στης σχέσεις Βερολίνου -Άγκυρας, με την Τουρκία να φθάνει μέχρι του σημείου να κατηγορεί τη Γερμανία ότι φιλοξενεί «τρομοκράτες», ενώ η Γερμανία επικρίνει το εύρος των διώξεων στην Τουρκία.

Μετά την απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, 414 Τούρκοι στρατιωτικοί, διπλωμάτες, δικαστές και υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως στρατιωτικοί που υπηρετούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκαν στα γερμανικά ΜΜΕ. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τα μέλη των οικογενειών τους.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ