Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέγεται Sami Bouattour και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Μπαγκέτας του Παρισιού, στις 4 Μαίου 2017. Επελέγη για να τροφοδοτεί ψωμιά το προεδρικό μέγαρο, όπου θα εγκατασταθεί ο νέος πρόεδρος της δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.


Καθημερινά, δεκάδες άνθρωποι κάνουν ουρά μπροστά στο φούρνο του, ο οποίος βρίσκεται στην γωνία της οδού Tolbiac και της οδού Baudricourt στο 13ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ολοι πηγαίνουν κυρίως για να αγοράσουν την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. «Αυτή είναι η μπαγκέτα που θα τρώει ο πρόεδρος;» ρωτάει μια κυρία, με λευκά μαλλιά, δείχνοντας το ράφι απέναντί της. Χαμογελώντας, ο υπάλληλος απαντά ταπεινά: «Ναι, αυτή είναι».

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Συνήθως έχουμε κόσμο κυρίως τα σαββατοκύριακα. Τώρα είναι σαββατοκύριακο κάθε μέρα. Ολοι θέλουν την μπαγκέτα του Μακρόν», δηλώνει ο Sami Bouattour. Αυτός ο 50χρονος αρτοποιός «επικεφαλής μια μικρής επιχείρησης 9 ατόμων», κέρδισε το 23ο βραβείο μπαγκέτας του Παρισιού, το οποίο διοργανώνει ο δήμος. Το βραβείο περιλαμβάνει και ένα ποσό 4.000 ευρώ, αλλά και πολύ διαφήμιση, με αποτέλεσμα να ανοίξουν και οι πόρτες του προεδρικού μεγάρου.
Επί ένα χρόνο, ο Sami Bouattour θα τροφοδοτεί με ψωμί το προεδρικό μέγαρο. «Περίπου 10 μπαγκέτες την ημέρα», προβλέπει ο αρτοποιός. Η τροφοδοσία του προεδρικού μεγάρου γίνεται από πολλές εκατοντάδες άτομα και άλλες τόσες επιχειρήσεις. Ο Sami Bouattour θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την τροφοδοσία του προέδρου και του περιβάλλοντός του.

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο αρτοποιός πέρασε από χίλια κύματα για να πάρει το βραβείο. Οι μπαγκέτες θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο μήκος, μεταξύ 55 και 70 εκατοστών, να ζυγίζουν μεταξύ 250 και 300 γραμμαρίων και να περιέχουν 18 γραμμάρια αλάτι για κάθε κιλό αλεύρι. Κρίνονται επίσης από το ψήσιμό τους, τη γεύση τους, την μυρωδιά τους και την εμφάνισή τους.

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η μπαγκέτα του Sami Bouattour επελέγη ανάμεσα σε 220 άλλες, τις οποίες δοκιμάζει ειδική επιτροπή. Κάποιο μέλος της επιτροπής μάλιστα δήλωσε ότι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με το ψωμί του που τραβούσαν selfies με την μπαγκέτα του!
Ο Sami Bouattour προέρχεται από τον κόσμο της εστίασης και είναι αρτοποιός μόνο δέκα χρόνια. Τον ικανοποιεί που ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε το ψωμί του. «Οι άνθρωποι λένε ότι έχουν το πλεονέκτημα να τρώνε το ίδιο ψωμί με τον πρόεδρο. Ολοι είναι ίσοι, αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα», δηλώνει.

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Η συνεργασία του με το προεδρικό μέγαρο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει προλάβει ακόμη να δοκιμάσει τις μπαγκέτες του. Αυτό που τον ανησυχεί είναι μήπως τον καθυστερούν καθημερινά με τα μέτρα ασφαλείας και το πρωτόκολο. Δεν αμφιβάλλει ότι η τιμή που του έγινε από τον Εμανουέλ Μακρόν θα του φέρει πελάτες και αναγνώριση. Ηδη όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο αρτοποιείο για να δοκιμάσουν «την μπαγκέτα του Μακρόν».

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Ο αρτοποιός διαπιστώνει ότι η δική του δόξα θα προσφέρει και στα γειτονικά καταστήματα. «Οταν έχω πολύ κόσμο, πηγαίνουν και στα διπλανά αρτοποιεία. Ενας καλός ανταγωνισμός πάντα κάνει την αγορά να λειτουργεί».

Ολοι θέλουν να δοκιμάσουν την μπαγκέτα του Εμανουέλ Μακρόν -Αυτός είναι ο αρτοποιός [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ