Τι είπαν Τσίπρας-Μέρκελ στο τηλέφωνο - iefimerida.gr

Τι είπαν Τσίπρας-Μέρκελ στο τηλέφωνο

Σε διπλή κατεύθυνση στρέφεται από σήμερα η προσοχή των κυβερνητικών στο Μέγαρο Μαξίμου και οι «πονοκέφαλοι» γι’ αυτούς δεν έχουν τέλος.

Η κοινοβουλευτική «μάχη» στην ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο ξεκινά και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της Πέμπτης με ονομαστική ψηφοφορία, χωρίς βέβαια να ανησυχεί κανένας στο Μαξίμου αφού και οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης αναμένεται να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει το τσουνάμι των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση μετατοπίζει την επικοινωνιακή διαχείριση στο κομμάτι τους χρέους προσδοκώντας σε «συνολική συμφωνία» στο eurogroup της 22ας Μαΐου.

Τι είπαν Τσίπρας- Μέρκελ
Τη συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Πεκίνο καθώς και τα μηνύματα που αντάλλαξαν εκεί, ήρθε να «σφραγίσει» το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με την Καγκελάριο Μέρκελ.
Κατά πληροφορίες, οι δυο τους συνομίλησαν χθες το πρωί και συμφώνησαν ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να βρεθεί σύντομα λύση για το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως το Ταμείο δεν θα μπορέσει να παραμείνει στο πρόγραμμα χωρίς προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων. Την ώρα που η στάση Σόιμπλε εξακολουθεί να είναι το λιγότερο επιφυλακτική με μια αναλυτική περιγραφή των μέτρων. Ένεκα των γερμανικών εκλογών που είναι μπροστά του.
Ενώ και ο πρωθυπουργός έχε πει ότι χωρίς το χρέος,δεν εφαρμόζει μέτρα.

Φουντώνει η γκρίνια των βουλευτών
Κατά τα λοιπά όσο η πλησιάζει η ώρα των μέτρων, η γκρίνια κάποιων βουλευτών ολοένα και φουντώνει. Η δυσφορία που επικρατεί άλλωστε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αποτυπώθηκε σε αμφότερες στις ενημερώσεις που έκαναν σε ξεχωριστές συνεδρίες οι κκ Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο παρά τις όποιες φωνές δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία ανταρσίας ούτε καν στα λόγια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ